Asayiş Şubesi'nin, Suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda göz altına alınan 7 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezavine gönderildi.
Bir üsredir gelen şikayetler üzerine, püolis planlı çalışma başlatmış, 3 aylık çalışmanın sonrasında da düğmeye basılmıştı.
Edinilen bilgiye göre, örgütlü olarak tehdit ve baskıyla karşılıksız mal aldıkları ve tefecilik yaptıkları öne sürülen 7 şüpheli, Pazarcı esnafının ve pazara ürün getirep satmaya çalışan köylüyü canından bezdirmişti.
Çanakkale Polisi'nin  il merkezinde yürütülen teknik ve fiziki takibi sonucunda, 3 ay titizlikle izlenen 7 şüpheliye yönelik, 'kentte tehdit ve baskı uygulayarak pazar esnafının ve köylülerin mallarını zorla ve karşılıksız aldıkları, değişik alanlarda faaliyet gösterip suç işledikleri' gerekçesiye düzenlenen operasyon başarıl le tamamlanmıştı.
Zanlılar Emniyet Müdürlüğünde sorgulandı, Şehir merkezinde bazı  kişilerin iş yerlerini devretmeye zorladıkları ve tefecilik yaptıkları da  öne sürülen şüpheliler, önceki gün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 7 kişi de, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
--------------------------------------
İŞLETMECİLERİ, PAZARCI  ESNAFINI CANINDAN BEZDİRDİLER
ÖRGÜTLÜ SUÇ OLUŞUMUNA, POLİS 'DUR' DEDİ
----------------------------------------
Çanakkale Polisi, Pazarcı snafı başta, üretici köylüyü dahası bazı işletme sahiplerini canından bezidiren su örgtünü çökertti.
Haklarında bir değil, bir çok iddia vardı.  İl merkezinde, kişileri iş yerlerini devretmeye zorladıkları ve tefecilik yaptıkları öne sürülen, Pazarcı esnafını da canından bezdiren 7 şüphelinin oluştüurduğu suç örgütüne, operasyon düzenlendi.
3 AY TAKİBE ALINDILAR
Edinilen bilgiye göre, örgütlü olarak tehdit ve baskıyla karşılıksız mal aldıkları ve tefecilik yaptıkları öne sürülen 7 şüpheli, Pazarcı esnafının ve pazara ürün getirep satmaya çalışan köylüyü canından bezdirmişti.
Çanakkale Polisi'nin  il merkezinde yürütülen teknik ve fiziki takibi sonucunda, 3 ay titizlikle izlediğii 7 şüpheliye yönelik, 'kentte tehdit ve baskı uygulayarak pazar esnafının ve köylülerin mallarını zorla ve karşılıksız aldıkları, değişik alanlarda faaliyet gösterip suç işledikleri' gerekçesiye düzenlenen operasyon, önceki gün başarıl le tamamlanmıştı.
Asayiş Şubesi'nin, Suç örgütüne yönelik düzenlediği operasyonda göz altına alınan 7 zanlı, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanıp cezavine gönderildi.
7 ZANLIYA, SIKI SORGU
Zanlılar Emniyet Müdürlüğünde, operasyon ardından sıkı bir sorgu süreci yaşadı, elde edilen deliller tek tek yüzlerine vuruldu.
 Şehir merkezinde bazı  kişilerin iş yerlerini devretmeye zorladıkları ve tefecilik yaptıkları da  öne sürülen şüpheliler, önceki gün akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi. Gözaltına alınan 7 kişi de, çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.
7' DE 7 TUTUKLAMA...
Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince düzenlenen operasyonda örgütlü olarak tehdit ve baskıyla karşılıksız mal aldıkları ve tefecilik yaptıkları şüphesiyle gözaltına alınan 7 şüpheli çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı. Bu karar; "7' de 7 tutuklama" yorumu aldı.
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri örgütlü olarak tehdit ve baskıyla karşılıksız mal aldıkları ve tefecilik yaptıkları öne sürülen 7 şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı ve 3 ay süre ile zanlıları titizlilikle takibe aldı.
Tehdit ve baskı uygulayarak pazar esnafının ve pazara bin bir zahmetle ürettiklerini getiren köylülerin mallarını zorla ve karşılıksız aldıkları, değişik alanlarda faaliyet gösterip, kişileri iş yerlerini devretmeye zorladıkları ve tefecilik yaptıkları dra idida edilen şüpheliler, E.D, H.D,E.B, M.Ç. ve B.K.ile  Y.K, H.İ.' nin  adreslerinde yapılan aramalarda 2 tabanca ve tabancaya ait fişekler ile mağdurlara ait çok sayıda senet ve çek ele geçirilmişti.
Gözaltına alınan şüpheliler emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadelerinin ardından 7 şüpheli hakkında, çıkarıldıkları mahkemece tutuklama kararı veildi, 7 zanlı cezaevine gönderildi.
Cuma Deren