Aile içi iletişim becerileri, çatışma ve stres yönetimi, bilinçli ve güvenli teknoloji kullanımı, bağımlılıkla mücadele, sosyal duygusal beceri gelişimi, akran ilişkileri, ahlaki gelişim, sağlıklı beslenme ve fiziksel aktiviteler, ilk yardım, çevre koruma bilincinden oluşan 10 farklı dersin yer aldığı, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ‘Aile Okul Projesi’ Çanakkale’de de Çan’da hayata geçirildi.
Ağustos ayında Emine Erdoğan’ın da katılımı ile eğitime destek anlamında hayata geçirilen projelerden biri olan ve yıl sonuna kadar 1 Milyon aileye ulaşmanın hedeflendiği ‘Aile Okul Projesi’ Çanakkale’de de Çan’da hayata geçirildi. Çocukların sosyal, duygusal olarak desteklenmesini hedefleyen ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında veliler, aile okulunda aile içi ilişkiler, ev yönetimi ve çocuklara olumlu davranış kazandırma yöntemlerine ışık tutması amacıyla Çanakkale’de de çalışmalar başlatıldı.  Çanakkale İl Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı Çan Atatürk İlkokulunda çalışmalar başarı ile hayata geçirildi.
İlk Toplantı Gerçekleştirildi
Hayata geçirilen ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamında Çan Atatürk İlkokulunda gerçekleştirilen eğitimlere Çan İlçe Millî Eğitim Müdür Vekili İlhan Özkan, Şube Müdürü İlhan Keçeci ve Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Burhan Ayvaz katılarak aileler ile bir araya geldiler.  Proje ve öğrenci-okul ilişkisinin konuşulduğu buluşmada velilerin okullar ve öğrencilerin durumları ile ilgili hem bilgi verildi hem de fikir alış verişi yapıldı.
Eğitimlere Katılan Velilere Belge Verildi
Atatürk İlkokulunda devam eden eğitim seminerinde Çan'daki okullardan belirlenen öğretmenlere proje ile ilgili eğitim verildi. ‘Aile Okulu Projesi’ kapsamındaki eğitimlere gönüllülük esasına dayalı katılan 19 veliye  çocukların bilişsel ve duygusal gelişimleri, ahlak eğitimi, çatışma ve stres yönetimi, aile içi iletişim becerileri, akran ilişkileri, bilinçli teknoloji kullanımı, teknoloji bağımlılığı, sağlıklı beslenme gibi konularda eğitim verilerek bilinçlendirildi. Velilere eğitim sonunda katılım belgeleri takdim edildi. Bakanlık tarafından ilçe formatörü olarak görevlendirilen öğretmen Çiğdem Kayabey, projenin Çan genelinde yapıldığını ve 55 ailenin eğitimlere istekli bir şekilde devam ettiğini belirtti.
Şerife Erdem