Ege'de Can Pazarı Kurulmuştu.
22 düzeniz göçmene, sözde Yeni hayat sunacak insan tacinleri, Fiber tekne ile Midilli yolculuğu başlatmıştı.
Balıkistifi göçmenlerin bindirildiği tekne, hava muhalefetinin de etkisiyle alabora olmuş, Ayvacık sahili ile midilli arasında deta can pazarı kurulmuştu.
Kuzey Ege'nin şimdilerde buz gibi soğuk suları, 4'ü çocuk 6 göçmeni önce Hipotemiye sokmuş, ardından da açık denizde boğulmalarına yol açmıştı.
SORUMLULAR CEZASIZ KALMADI
Midilli' ye yasa dışı geçişi organize eden zanlılar, bir kaç yüz ABD doları karşılığında insan hayatını hiçe saymış, Ölümeme sebebiyet vermişlerdi.
Denizde Sahil Güvenlik, karada Polis ve Jandarma inza tacirlerinin izini sürmüş,  biri Afganistan uyruklu 4 kişi gözaltına alnmıştı.
Zanlılar, geçtiğimiz gün Adalet önünde hesap verdı. Üç kişi tutuklandı, Afganistan uyruklu organizatör ise adli kontrol şartıyla serbest kaldı.
 --------------------------------
BİRİ AFGAN, 4 ORGANİZATÖR İNSAN HAYATINI HİÇE SAYMIŞTI
6 CAN' IN HESABI SORULDU!....
---------------------------------
Kuzey Ege' de ölümlere neden organizatörler  cezasız kalmadı. Giden canlar geri gelmese de, 4'ü çocuk 6 kişinin hayatını kaybetmesinin verdiği üzüntü, ölümlere neden insan tacirlerinin yakalanıp tutuklanması ile  az da olsa hafifledi.
Geçtiğimiz hafta sonu, Ayvacıtk sanhillerinden acı haberg elmişti. İcinde 22 düzensizg öçmenin bulunudğu fiber tekne, Midilli' ye yasa dışı geçiş aypıtğı sırada alabora olmuş, 4'ü çocuk 6 göçmen yaşamını yitdirmişti.
Olay yerine kısa sürede ulaşan Sahil Güvenlik ekipleri, denize saçılmış halde, çaresiz yardım bekleyen 11 kişiyi, azrailin elinden son anda almayı başarmıştı.
GİDENLER DÖNMEYECEK OLSA DA,
SORUMLULAR CEZASINI BULDU
 Ege' de yine bir can pazarı kurduran, üç beş yüz ABD doları karşılığnıda insan hayatını hiçe sayan organizatörler oldu.
Neden oldukları deniz faciasının ardından, denizde  Sahil Güvenlik, karada Polis ve Jandarma'nın peşine düyütğü organizatörler kısa süre içinde yakalandılar.
İçlerinden biri, düzensiz göçmenler ile aynı kaderi paylaşandı.  Afganistan uyruklu düzensiz göçmen, her seferinde acı sonla biten Umuda yolculuğa çıkarmak için yeni kurbanları belirledi.
Organizatörlüğe soyunan kendi de bir aralar umuda yolculuğa çıkmış isim, Afgan uyruklu  H.A.S. idi.
Bir küç yüz ABD doları karşılğında insan hayatını hiçe sayan  C.B., B.Y. ve İ.E. ile ortaklaşa hareket eden H.A.S., tıpkı diğer insan tacirleri  gibi, güvenlik güçlerince kıskıvrak edildi.
ACI, AZ DA OLSA HAFİFLEDİ
Yargı önünde 6 can' ın hesablını veren insan tacirlerinden üçü, çıkarıldığı Mahkemece tutuklandı.
Gidenler geri gelmese de, deniz faciasının tarifsiz acısı azda olsa hafifledi.
SIRA SIRA TABUTLAR
Yaşanan facianını ardından, Sahil Güvelik denizde, Jandarma ise karada arama kurtarma çalışması yapmıştı. Deniz yüzeyini kallyayan cansı bedenler, karada bekleyen tabutlara konduğu anlarda, bu manzarayı izleyenlerin yüreği oluşan acıya dayanmamıştı.
Jandarmasından, Sahil Güvenliğe, arama kurtarma çalışmasında görev alan tüm personelin gözleri, sıra sıra tabutları görmeye daha da dayanamadı.. herkesin gözünden sicim gibi yaşlar süzülmüştü.
Cuma Deren