Ege’ de suları ısıtan son gelişme, dikkatleri Çanakkale’ ye yöneltti.
Donanma Unsurları, NARA Deniz Üssü’ nde yakıt ikmali yapıp, Pazar günü ve dün, gün boyu Ege yönüne seyre geçti.
Hafta sonu, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait İHA’ lar, Midilli adasındaki askeri hareketliği görüntüedi.
Midilli’ ye Zırhlı araç sevkiyatı yapıldığını anlatır görseller, Tük kamuoyunda yankı uyandırdı.
Türkiye’nin uzunca süredir dile getirdiği; Atina yönetiminin Ege’de adaları silahlandırdığı söylemi, TSK’ ya bağlı İHA’ nın çektiği görüntüler ile kanıtlandı.
Midilli’ ye zırhlı araç sevk edildiği anlar görüntülendi. Sevkiyşatta göreli askeri gemilerin Midilli ve Sisam’a hafta sonunda ard arda seferler yaptığı ortaya çıktı.

HER DEFASINDA YOK DEDİLER
BUDA MI YALAN?!…

Ege’ de Yunan adalarının silahlandırılmaya başladığı, Türk İHA’ ları tarafından görüntülendi. Atina’ nın her defasında dünya kamuoyuna yaptığı ‘Yok öyle bir şey” savunmasının, böylelikle yalan olduğu resmiyet kazandı.
Edinilen bilgiye göre, ABD tarafından Yunanistan’a hibe edilen askeri araçların, Midilli ve Sisam adalarına  sevk ediliş anı Türk İHA’ları tarafından anbean görüntülendi.
Türk Silahlı Kuvveleri (STSK)’ ne ait İHA'lar tarafından görüntülenen sevkiyat anı, dünya kamuoyunda yankı buldu.
Atina yönetimine tepki gecikmedi. Türkiye, bu durumun 'kabul edilemez' olduğunu vurguladı.
Dünya kamuoyu, Türkiye’nin ‘diplomasi’ çağrısına karşı, Yunanistan’ ın bölgedeki tansiyonu yükseltecek adımlar attığına bir kez daha tanıklık etti.
Yunanistan, geçtiğimiz günlerde uluslararası sularda bir ticari gemiye ateş açmış, bu arada göçmenleri ölüme terk edip, insanlık dışı muamelelerine de devam etmişti.
Yasal olmayan şekilde adaları silahlandırmasına, her seferinde olduğu gibi Atina yönetimi sessizliğini korudu.
Yunan medyası, İHA’ ların görüntülerini yalanlayan türden haberler kalemle aldı. Türkiye’ yi Ege de tansiyonu yükseltmekle suçladı.
İŞTE KANIT!…
Yunanistan’a ait iki çıkarma gemisinin Midilli ve Sisam’a yaptığı sevkiyatı anlatır görüntüler, dünya kamuoyuna ‘işte kanıt’ dert türünden oldu.
Yunan donanmasına ait çıkarma gemilerinin, GASA statüsündeki Midilli’ye 23, Sisam’a ise 18 taktik tekerlekli zırhlı araç sevkiyatı gerçekleştirdiği fotoğraf ve video görüntüler ile saptandı
Midilli ve Sisam’a konuşlandırılan zırhlı araçların, Yunanistan’ a ABD tarafından gönderilen hibe araçlar olması, dikkatlerden kaçmadı.
SALGIRGAN EYLEM ORTADA…
Yunanistan, Türkiye’nin tüm diyalog ve iyi komşuluk çağrılarına sesiz kalıyor. NATO'da müttefik olmasına karşın, uluslararası hukuk ve müttefiklik ruhuna aykırı olarak kabul gören, aynı zamanda saldırgan eylemler olarak isimlendirilen tutumunu sergilemeyi de sürdürüyor.
Cuma Deren