Fiber tekneyi patlattıktan sonra Türk Karasularına iten Yunan ekipleri mültecileri adeta ölüme terk etti. Türk Sahil Güvenliğinin müdahalesine rağmen batan teknede 4’ü çocuk 6  kişi hayatını kaybederken 22 kişi boğulmaktan son anda kurtarılarak Ayvacık’ta karaya çıkartıldı.
Ülkelerinde yaşanan iç savaşlar, siyasi baskılar, iklim koşulları başta olmak üzere pek çok faktörün zorladığı göç yolunda acı ölümler yaşanıyor. Bir çok can alan denizler önceki gün yine 4’ü çocuk 6 kişinin canını aldı. Avrupa Hayali ile  Çanakkale’den yola çıkan göçmenler, Yunan Sahil Güvenlik ekiplerine  yakalandılar.  Yunan Sahil Gvenlik ekipleri göçmenlerin bindiği botu patlatarak  Türk karasularına geri itti. Batan botta boğulmak istemeyen göçmenler durumu Sahil Güvenlik ekiplerine verdi. Olay yerine kısa sürede giden  Sahil Güvenlik ekipleri, batan bottan göçmenleri kurtarmaya çalıştı. Ancak yüzme bilmeyen 4’ü çocuk 6  kişi yaşamını yitirdi. 15 kişi ise sağ salim karaya ulaştırıldı.
Geçtiğimi Gün Yaşanan Faciada Bir Baba Yürekleri dağlamıştı
Benzer bir olay da önceki gün yaşanmıştı. İtalya'ya gitmek için Lübnan'dan yola çıktıklarını ve Yunanistan'a varmak üzereyken yakıtları Yunan Sahil Güvenliğini aramak zorunda kalan göçmenlerin yanına ekipler geldi.  Ancak can Salı ile mülteciler yeniden Türk Karasularına itildi. Bir can salının tıpasının olmaması nedeni ile can Salı battı. Batan can salında kendisine sabaha kadar tutunan ama dayanamayan eşini ve çocuklarını kaybeden Muhammed Berjas,O geceye dair şunları anlatmıştı  ''Bize şiddet uygulayıp, paramızı aldılar. Su bile vermediler. Bizi yaklaşık 5 saat dolaştırdıktan sonra can sallarını şişirip, grup halinde bıraktılar. Ben ve ailem 4'üncü can salındaydık. Can salımız tam şişmemişti, hava alıyordu ve tıpası kapatılmamıştı. Onların botu manevra ve dalga yaptıktan sonra can salımız 3 dakika içerisinde battı. Eşim ve çocuklarım bana tutunarak geceden sabaha kadar denizde bekledi. Çok su yuttular ve dayanamadılar. Olayda çocuklarımı, eşimi, baldızımı ve yeğenimi kaybettim. Kayıp olan amcam ve oğulları hala bulunamadı. Ben Yunanistan'dan şikayetçiyim ve dava açacağım. Onlar bizi şişmemiş bir bota bindirip, yaptıkları dalgayla batırdılar" ifadelerini kullanmıştı.
 
Cuma Deren