Bu kapsamda AFAD ekiplerinin destekleri ile ÇOMÜ Hastanesi, Biga Devlet Hastanesi ve  Yenice Devlet Hastanesinde  yangın tatbikatı gerçekleştirildi.
 afetlere karşı dirençli toplum oluşturma vizyonuyla Türkiye'de yaşanabilecek her tür ve ölçekteki afet ve acil durumlara etkin müdahalede görev alacak, kamu kurumları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları ve gerçek kişileri bir araya getirmek, birlikte çalışma kültürünü geliştirmek, koordinasyon içerisinde hareket etme kabiliyetini kazanmak ve geliştirmek, planların uygulanabilirliğini ölçmek ve eksikleri tespit etmek ile afet müdahale planlarında gerekli güncellemeleri yapmak, toplumda farkındalık oluşturmak gibi amaçlarla 2022 yılı  AFAD Başkanlığı tarafından ‘Afet Tatbikat Yılı’ olarak ilan edildi. Bu kapsamda Ülke genelinde olduğu gibi Çanakkale’de de çeşitli kurumlarda AFAD Önderliğinde çeşitli tatbikatlar gerçekleştiriliyor.
Olası bir yangın durumunda en hassas alanlardan biri olan Hastanelerin afete hazır olmasını sağlamak, personeli bilinçlendirmek amacı ile Çanakkale’de AFAD Ekipleri önderliğinde bazı hastanelerde yangın tatbikatı gerçekleştirildi.  ÇOMÜ Hastanesi, Biga Devlet Hastanesi ve  Yenice Devlet Hastanesinde  yapılan yangın tatbikatı öncesinde ilk olarak ekipleri eğitimler verildi. Temel eğitimlerin ardından ekipler bir senaryo hazırladı ve senaryo doğrultusunda tatbikatlar yapıldı. Gerçeği aratmayan tatbikatta görevliler ilk olarak yangının durumunu saptadı, daha sonra hastalar güvenli alana tahliye edilerek yangına müdahale edildi.  Aldıkları eğitimler kapsamında senaryoya harfiyen uyan personel tatbikatı başarı ile gerçekleştirdi.
 
Şerife Erdem