Olayı daha da esrarengiz hale çeviren detay ise; aynı özel yapım bıçaklardan, göz altındaki U.A.' nın evinde yer alması  oldu.

SUÇ ALETİ, KRİMİNAL İNCELEMEDE
Karainebeyli köyündeki çiftlik evinde, vücüduna saplanan 60 kadar bıçak darbesi ile canından olan ünlü Eğitimci  Arıkan' ın hayatta kopardığı belirlenen özel yapım bıçak, Kriminal incelemeye alındı. 
Alınan bilgiye göre, cinayeti işlediği şüphesi ile gözaltına alınan zanlı U.A.' nın  İstanbul'daki evinde de, aynı özel yapım bıçakların benzerlerine rastlandı.
Kriminal Uzmanlarının, suç aleti ile zanlının evindeki bıçakların karılaştırmasını yapabilmek için özel inceleme başlattığı alınan bilgilerden.
GÖZATINDAKİ ZANLIYA. EK GÖZALTI SÜRESİ...
Çiftlikte işlenen çifte cinayette katil zanlısı olarak gözaltına alınan, kendisi de bir eğtiim kurumu işletmecisi olan, Tokatspor kulüp başkanı U.A.'nın, gözaltı süresi, soruşturmada yeni delillere ulaşılması üzerine uzatıldı.
 SIRADAN DEĞİL, ÖZEL YAPIM....!
 Çifte cinayette sır perdesi aralanıyor.
SUÇ ALETİ, ÖZEL YAPIM BIÇAK ÇIKTI.
Türkiye kamuoyu gibi, Çanakkale'de de günlerdir gündemin en konuşulanına dönüşen çifte cinayette, geçen her saat, sis perdesi aralanmayabaşladı.
Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT), samanlıkta iğne arar gibi titiz çalıştı, cçinew-ayet mahallini kapsayan 500 dönümlük çiftlik bölgesinde yapılan humala arama çalışmaları ile, suç aleti bıçağı bulmayı başardı.
JASAT, cinayet aletinden yola çıkarak, katil zanlısı olarak gözaltındaki U.A.' nın evinde de ratlandığı öğrenilen özel yapım bıçakların benzerliğini kıyas için, Kriminal yardım istedi.Gözaltındaki katil zanlısı U.A.' nın, ulaşılan yeni delil karısında, gözaltı süresi de uzatıldı. Sorgulaması sürüyor.  

İKİ CESET ÜZERİNDEKİ ONLARCA YARAYA,  ÖZEL YAPIM BIÇAK YOL AÇMIŞ
Çiftlik evi cinayetine ilişkin kan donduran detaylar gün yüzüne çıktıkça, katil zanlısı iyiden iyiye köşeye sıkıştı.
Katil zanlısı olarak gözaltına alınan U. A.' nin,  Jandarma tarafından yapılan çarpraz sorgusundaki ifadeleri, zaman zaman oluşan soru işaretlerini daha da arttırdı.
Sorgusunda son olarak;  "Eve girdiğimde, Necmi Arıkan can çekişiyordu.  Kim yaptı ise, iyi yapmış..!" şeklinde bir ifade kullandığı öğrenilen zanlının, gözaltına alındığı İstanbul' daki evinde, suç aleti ile aüralarında benzerlik bulunan özel yapım bıçaklardan  bir kaç adet daha bulunduğu alınan bilglerden.
SUÇ ALETİ BIÇAK İLE; İSTANBUL'DAN, ÇANAKKALE'YE..
Cinayete ilişkin yeni delil olarak kayda geçen özel yapım bıçak, akıllara yanıtı zor soruları da getirdi. Kimi senaryoya göre; Zanlı İstanbul' daki  evinden beline taktığı öze yapım bıçakla, cinayet işlemlek üzere Çanakkale' ye doğru yola çıktı. Olayda, Silah kullansaydı, çıkacak ses ile çiftlik sakinlerini uyandıracaktı.

CİNAYET MAHALLİNDE BULUNDUĞU, KENDİ İFADESİNDE DE GEÇİYOR
Ünlü eğitimci Necmi Arıkan ve şoförünün, bıçaklanarak öldürüldüğü eve gittiğini kabul eden, katil zanlısına, Jandarma önceki gün yer gösterme yaptırmış, ardından cinayet aleti olarak kullanılan bıçak ya da bıçakların bulunması için çiftlik civarında, hummalı bir arama çalışması gerçekleştirilymişti.
Çalışmalar netice vermiş, JASAT alkışları hak etmiş,  Suç aleti özel yapım bıçak bulunmuştu.
Cinayetin işlendiği gün, olay yerinde bulunduğu belirlenen ve bu nedenle, Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) tarafından gözaltına alınan U.A. ' ya yar gösterme yaptırıldı.Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ile, U.A., çiftlik eve nereden girip, nasıl çıktığını ekipleri bir bir anlattı.
Sorgulaması sırasında dile getirdiği, ağır yaralı olarak yerde yatar vaziyette gördüğü kişilerin, çiftlik evinin tam olarak neresinde bulunduğunu göstermesi de istenen katil zanlısı, parmak izlerine rastlanılan oda ışıklandırma sisteminin anahtarlarından hangisine dokunduğunu da ekiplere göstermişti.

TAKSİ KULLANMIŞ
Kendisini, cinayetin işlenidği Karainebeyli köyüne götürmesi için taksi tuttuğu, taksiciyi kendisini bıaktıktan sonra köyden gönderdiği, bir süre sonra ise aynı taksiyi bu kez bölgeden uzaklaşmak için kullandığı, soruşturma kapsamında yaılan araştırmalarda belirlendi. Taksicinin de ifadesne başvuruldu.
KAN DONDURAN O İFADESİ;
"KİMSE YAPTI İSE, İYİ YAPMIŞ...!"

Sorgulaması sırasında, Kan donduran bin ifade kullandığı öğrenilen zanlı U.A,' nın, "Cinayetin işlendiği çiftlik evine gittim, ben öldürmedim. Kim yaptı ise, iyi yapmış." dediği, ulaşılan  bilgilerden olmuştu.
Zanlı U.A. ayrıca; Eve girdiğinde, Fen Bilimleri Eğitim Kurumları' nın kurucusu, Ünlü eğitimci Nazmi Arıkan'ın, kanlar içinde yerde yattığını gördüğünü ve kendisinden yardım istediğini de ileri sürmüştü.
Bu konudaki ifadesi ise; "Yastık vardı onu kallandım" şeklindeydi.
Cuma Deren