Okudukları kitaplarla Türk İslam Tarihini öğrenen öğrenciler, kurs dışında yapılan etkinliklerle de camileri ziyaret ederek, Cami  ve cami adabı hakkında bilgiler alıyor.

Yaz tatilini daha verimli geçirmelerini sağlamak amacı ile Çanakkale İl Müftülüğü tarafından öğrencilere yönelik gerçekleştirilen  gençlik kampına katılan öğrenciler, gerçekleştirdikleri kitap okumaları ile Türk İslam tarihini öğrenirken,  cami ziyaretleri kapsamında  da öğrenciler  cami adabını öğreniyor. Gençlik kampına hocaların eşliğinde başlayan öğrenciler hem yaz tatilini verimli geçiriyor hem de İslam tarihini öğreniyor.  Kampta yapılan etkinliklerden biri olan Kitap Okuma etkinliği kapsamında öğrenciler Türk İslam Tarihinin en önemli şahsiyetlerin hayatını anlatan kitapları okuyorlar. Kitap okumanın yanı sıra öğrenciler birbirinden eğlenceli aktiviteler de gerçekleştiriyor.
Öğrenciler, kampta yaptıkları aktivitelerden birisi de Cami ziyaretleri oldu. Öğrenciler gerçekleştirdikleri cami ziyaretleri kapsamında 18 Mart Hatime Ana Ulu Camini ziyaret ettiler. Tacettin Aslan Camisinde düzenlenen gençlik kampında yaz tatilini değerlendiren öğrenciler,  Çanakkale’nin en büyük camisi olan 18 Mart Hatime Ana Ulu Camini ziyaret ederek, caminin özellikleri, mimarisinin yanı sıra, cami adabı ve kullanımı ile ilgili görevlilerden bilgi aldılar.  Camide oyun oynayarak  güzel vakit geçiren  öğrenciler hem eğlendi hem de öğrendi. Yapılan cami ziyaretleri ile ilgili Çanakkale İl Müftülüğünden yapılan açıklamada “ Çanakkale İl Müftülüğümüzün organizesiyle devam etmekte olan yaz kampımızda öğrencilerimiz, çarşamba günleri yapılmakta olan cami gezileri çerçevesinde 18 Mart Hatime Ana Ulu Camini ziyaret ettiler. Cami de gönüllerince eğlenen öğrencilerimiz cami de oyun oynamayı da ihmal etmediler. Tacettin Aslan Caminde devam etmekte olan Gençlik Kampımıza kayıtlarımız devam etmektedir.

Burcu Erdal