150 Personelin katıldığı operasyon; tabiri caiz ise Uyuşturucu tacirlerinin nefeslerini kesti. 
Çanakkale Emniyet Müdürülğü, Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi önderliğinde, eş zamanlı olarak Edirne ve İstanbul’ u da kapsayan operasyonlarında 40 şüpheli kıskıvrak yakalandı.
Uyuşturucu ticareti suçundan göz altına alınan zanlılardan 23’ü, çıkarılıdğı mahkemece tutuklanıp cezaevine gönderildi.
AYLARDIR TAKİPTEYDİLER…
Narkotik polisi, bir süredir takibe alıdğı zehir tacirlerini, ev ve iş adreslerinde sobeledi.
Teknik ve fiziki takibe alınan zanıllar, Çanakkale Narkoti Polisi’ nin başlattığı eş zamanlı operasyonda enselendi.
ZOLULARI, HASSAS BURUNLAR TESPİT ETTİ 
Hassas burunlu Narkotik köpekleri, özenle zulalanmış uyuşturucu maddeleri tek tek buldu, polis ekiplerine ’Bingo’ dedirtti.
-------------------------------------------------  
ÇANAKKALE NARKOTİM DÜĞMEYE BASTI,
ZEHİR TACİRLERİ TEK TEK ENSELENDİ
-------------------------------------------------
Çanakkale merkezli başlayan,İstanbul ve Edine’yi de kapsayan Uyuşturucu ile mücadele operasyonu, Zehir tacirlerinin nefesini kesti.
3 İLDE 40 GÖZALTI, 23 TUTUKLAMA
Çanakkale Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi önderliğinde, Çanakkale merkezli 3 ilde eşzamanlı gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonlarında 150 personel görev aldı.
Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, teknik ve fiziki takip ile 40 şüphelinin yaşadığı adresleri tek tek belirledi.
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı talimatıyla, Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Uyuşturucu ‘Madde Ticareti Suçuna yönelik’  Çanakkale, Edirne ve İstanbul illerinde toplam da 40 şüpheliye yönelik “ZEHİRE SON’  adlı, 150 personelin katılımı ile, 6 hassas burunlu narkotik madde arama köpeğinin de katılımıyla, geçen 17 Mayıs günü operasyon başladı.
Hassas burunlu narkotik köpeklerinin katıldığı aramalarda, uyuşturucu maddeler, zehir tacirlerinin özenle Zulaladıkları noktalarda tek tek tespit edildi.
HER TÜRLÜSÜ ELE GEÇTİ;
Saksılar içinde Kenevir, 
METAMFETAMİNDEN EXTACYE, EROİNDEN ESRARA…
Operasyonda; 12 parça 56,51 gram sentetik kannabinoid maddesi yanı sıra, 2 parça 3,18 gram Esrar maddesi, 35 parça toplamda 168,76 gram metamfetamin maddesi,  23 parça 24,88 gram Eroin maddesi, 23 adet sentetik ecza 5 adet extacy, 52 kök kenevir bitkisi, suç gelirinden elde edildiği değerlendirilen 12 bin TL para ele geçirildi.
Çanakkale Emniyet Müdürlüğü, Şüphelilerin 20 Mayıs tarihinde Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildiğini, 6’sı savcılık talimatıyla, 7’sinin de adli kontrol şartı ile serbest bırakıldıklarını, 23 kişinin ise tutuklandığı bilgisini paylaştı. Bu arada, 4 şüpheliyi yakalama çalışmalarının da sürdüğü alınan bilgilerden.
Erdem Sürek