Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) Yönetim Kurulu koordinasyonunda gerçekleştirilen uygulamalı eğitim gezileri devam ediyor. Geziler kapsamında   Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine ve Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Öğrencilerine sahada  Uygulama ve Eğitim verildi.
Gerek tarih, gerekse kültürel alanda Çanakkale’ye her geçen gün ilgi büyürken, Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri odası (ÇARO) da tanıtımlarını sürdürüyor. 2020 yılında başlayan uygulamalı eğitim gezileri kapsamında ÇARO öğrencilere sahada eğitim vererek turizm hakkında bilgiler veriyor. Biryandan da tarihi yerlerin tanıtıldığı çalışmalar kapsamında  Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu Öğrencilerine ve Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi Öğrencilerine sahada  Uygulama ve Eğitim verildi.
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Milli Savunma Üniversitesi Hava Astsubay Meslek Yüksek Okulu işbirliği ile öğrencilere yönelik gerçekleştirilen  Saha Uygulama ve Eğitim gezisinde, Çanakkale2nin tarihi hakkında öğrencilere bilgiler aktarıldı.   Çanakkale Savaşlarının yaşandığı  Gelibolu Tarihi Alanı, şehitlikler, cepheler ve Cephe gerisinde yaşananların yanı sıra, şehir merkezinde bulunan tarihi alanlar da başta olmak üzere   bir çok gezi yeri içeren  2 günlük ziyaret programı gerçekleştirildi. Mayıs ve Haziran aylarında her hafta sonu devam edecek olan gezilerde öğrenciler profesyonel rehberler eşliğinde Çanakkale Tarihi hakkında bilgi sahibi olacak.
 Troya Ören Yerinde Liseli Öğrencilere Uygulamalı Eğitim
Çanakkale Bölgesel Turist Rehberleri Odası (ÇARO) ve Çanakkale İbrahim Bodur Anadolu Lisesi işbirliği ile öğrencilere yönelik Saha Uygulama Eğitim Gezisi kapsamında ise Troya Örenyeri ziyaret edilerek öğrencilere kadim tarih Troya hakkında bilgiler verildi.  Yönetim Kurulu Üyesi Seyhan Aksoy ve profesyonel turist rehberi  Can Kahriman  rehberliğinde gerçekleşen gezi kapsamında Troya Antik Kenti ve Troya Müzesi ziyaret noktaları gezilerek tarih hakkında öğrencilere bilgiler verildi.
 
Cuma Deren