Hafta boyunca devam edecek olan YÖGEP toplantılarının ilki önceki gün İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın da katılımı ile gerçekleştirildi.

Günümüzde, değişimler ve gelişmeler dinamik bir süreç içerisinde hızla devam ederken,  Eğitim alanında okullar da bu değişim, dönüşüm ve gelişmelerden etkileniyor.  Bu sürecin sağlıklı bir şekilde yönetilmesi ise büyük oranda eğitim liderinin iletişim ve yönetişim becerilerine bağlıdır. Bu  kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı  Genel Müdürlüğü  tarafından hazırlanan  Yönetici Gelişimi Planı (YÖGEP)  ile öğretmenlere eğitimler veriliyor. Bu kapsamda Çanakkale İlinde de gerçekleştirilen eğitimlerle öğretmenlerin gelişimine katkı sunuluyor. Öğretmenlerin gelişimine katkı sunan YÖGEP Projesi çalışmaları devam ederken, bu hafta boyunca gerçekleştirilecek olan  programların ilki İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın da katılımı ile gerçekleştirildi.

Şehit Kıvanç Kaşıkçı Mesleki ve Teknik Eğitim Yerleşkesi içerisinde bulunan Nedime Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürlüğü Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya İl Milli Eğitim Müdür Ferhat Yılmaz’ın yanı sıra Şube Müdürü Hasan Ergüven ve öğretmen ve okul yöneticileri katıldı.  Eğitim görevlileri Yenice İlçe Millî Eğitim Müdürü İsmail Baykal ve Ayvacık 21 Eylül İlkokulu Müdürü Didem Devrim Atacan'ın sunumlar gerçekleştirerek çalışmalar ve eğitimler hakkında bilgiler verdiler.

Burcu Erdal