Madde bağımlılığının önlenmesine yönelik faaliyetleri geliştirmek ve yaygınlaştırmak, bağımlılıkla mücadelede önleme, erken müdahale, tanı, tedavi, iyileştirme, zarar azaltma, bilgi toplama ve değerlendirme gibi farklı aşamalarında hizmet vermek ve fikir alış verişinde bulunmak amacı ile Ayvacık İlçesinde  Bağımlılıkla Mücadele  Çalıştayı gerçekleştirildi.  ‘Ben Olsaydım’ Temalı Bağımlılıkla Mücadele Çalıştayı  Ayvacık Kaymakamlığı ve İlçe Sağlık Müdürlüğü Koordinesinde  Çankaya İlkokulu Konferans salonunda yapıldı.  Çalıştaya Kaymakamımız İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Arslantaş, Emniyet Amiri Mustafa Koç, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Erdem Temeloğlu,YEDAM Sosyal Hizmet Uzmanı Merve İnan Altaç, psikolog Miray Topaloğlu ,kurum amirleri,  mahalle ve köy muhtarları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Üniversite öğrencileri katıldı.

Bağımlılık Mücadelesinde Başarıya Ulaşmamız İçin Tük Kesimlere İhtiyacımız Var
Çalıştayın açılışında bir konuşma yapan ve Bağımlılıkla mücadele sürecine değinen  Ayvacık İlçe Kaymakamı İlker Eker, bağımlılıkla mücadelede başarıya ulaşmak için toplumun tüm kesimlerine ihtiyaç duyulduğunu belirterek, “Her zaman ifade ettiğimiz üzere bağımlılık sadece ülkemizin değil bütün ülkelerin en önemli sorunlarının başında yer almaktadır. İçerisinde çeşitli türleri olan bağımlılık konusu çok yönlü bir mücadeleyi gerektirmektedir. Madde kullanımının yanı sıra alkol, tütün, kumar ve teknoloji bağımlılığı her kesimden insanı etkisine alan sorunlardan bir tanesi olarak karşımıza çıkmaktadır. ‘Ben Olsaydım’ projesi kapsamında bağımlılıkla mücadelede başarıya ulaşmak için kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve basın yayın organları gibi toplumun tüm kesimlerinin desteğine ihtiyacımız var. Yapacağımız çalıştayımızda yaşanan sorunlara karşı çözüm örnekleri ortaya konulacak ve neticede rapor haline getirilecektir.” dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğü tarafından katılımcılara ‘Ben Olsaydım’ temasının ele alındığı, toplumun ve insanlığı olumsuz etkileyen Bağımlılıkla Mücadele hakkında sunumlar yapıldı. Bağımlılıkla mücadele kapsamında izlenecek yo, yapılacak çalışmalar hakkınd bilgiler verildi.  Çalıştay’da  alınacak önlemler, yapılacak çalışmalar da değerlendirildi.
 
Cuma Deren