Dersi işleyen Belediye Başkanı Mustafa Özacar, Yerel Yönetimler ve Belediye’nin görevleri hakkında öğrencilere bilgiler verdi.

Gelibolu Gazi Süleyman Paşa İlkokulu ‘Yerel Yönetimler’ Konulu  Sosyal Bilgiler Dersini Belediyede işledi. Belediyeler ve Kamu görevlerinin tanımı ve görevleri hakkında öğrencilere bilgilerin verildiği ve öğrencilerin bu kamu görevlerini nasıl yönetildiği ile bilgilendirildiği ‘Yerel Yönetimler’ konusunu  öğrenciler Gelibolu Belediyesinde işlediler. Gazi Süleyman Paşa İlkokulu 3-C sınıfı öğrencilerine Belediye Başkanı Mustafa Özacar tarafından Belediyenin görevleri, Yerel yönetimlerin çalışmaları ve Gelibolu Belediyesinin çalışmaları ile ilgili öğrencilere bilgiler verdi. Meraklı öğrenciler yönetim ve mevzuatla ilgili Belediye Başkanı Mustafa Öacar’a sorular sordular.  Sorularına tek tek yanıt alan öğrenciler hem yerel yönetim ile ilgili bilgi aldılar hem de dersi uygulamalı olarak gerçekleştirdiler.

Yapılan bu ders çalışması ile ilgili bir paylaşımda bulunan Belediye Başkanı Mustafa Özacar “Gazi Süleyman Paşa İlkokulu’nun 3-C sınıfı öğrencileri Sosyal Bilgiler derslerinin ‘Yerel Yönetimler’ ünitesini uygulamalı olarak kurumumuzda işlediler. Geleceğin büyükleri olan minik öğrencilerimizle okul müdürleri ve sınıf öğretmenleri nezaretinde keyifli dakikalar yaşadık. Buket hediyeleri için de ayrıca teşekkürler” dedi.
 
Şerife Erdem