Gösteri için Kıbrıs’a  giden ÇAFAD Ekibi, KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı ziyaret etti.
 
Çanakkale Folklor Araştırma Derneği (ÇAFAD)  İstiklal Marşının  kabulünün 100. yılı sebebiyle   yapılan ‘Akif Dostu Şehirler’ projesi kapsamında Türkiye’de   Çanakkale, Bursa, Kastamonu, Ankara ve Antakya’da  gösteri gerçekleştirildi. ÇAFAD Ekibi projenin son durağı olan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine gitti. Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) "Akif Dostu Şehirler KKTC Projesi” kapsamında,  gerçekleştirilen Kıbrıs çıkarmasında Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Başbakan Faiz Sucuoğlu Türkiye Büyükelçisi Ali Murat Başçebi, KKTC Vakiflar Dairesi Başkanı  Prof. Dr. İbrahim Benter,  KKTC Başbakanlık Gençlik Dairesi Müdürü Hasan Eren’e bir dizi ziyaret gerçekleştirerek,  temaslarda bulundular.
 
KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Türk Halk Dansları Federasyonu Başkanı ve Çanakkale’den gelen Çanakkale Folklor Araştırma Derneği Gençlik ve Spor Kulübü (ÇAFAD) heyetini kabul ederek görüştü. Kabuldeki konuşmasında, 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi ve Şehitleri Anma Günü’nün Kıbrıs’ta milli bir mesele olarak ifade edildiğini dile getiren Cumhurbaşkanı Tatar, Çanakkale’deki kahramanlıkların asla unutulmayacağını belirtti. 
 
Cumhurbaşkanı Tatar, Kıbrıs Türkü’nün de bu kahramanlıklardan ilham aldığını söyleyerek verdiğimiz mücadele ile kendi bağımsızlığımıza kavuştuğumuzu dile getirdi. Anadolu insanı ile aramızda, geçmişten gelen gönül bağının olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Tatar sözlerine şöyle devam etti; “Çanakkale ruhunun ne olduğunu en iyi bilenlerdeniz. Kıbrıs Türkü, büyük mücadeleler sonucunda KKTC’yi kurmuştur. Anavatan Türkiye’nin desteği ile bu coğrafyadaki varlığımızı sürdürmeye devam ediyoruz. Yapılan bu çalışmalar, çocuklarımızın ve gençlerimizin örf ve adetlerimizi öğrenmesine yardımcı olacak ve bizi daha çok birbirimize bağlayacaktır.”
 
ÇAFAD, KKTC Halk Oyunları Federasyonu Başkanı Özlem Kadirağa ve Bursa BSB Kültür Akademileri Müdürü Erdinç Ertüzün ve ÇAFAD Ekibinden Berkay Atça ve Busenur Yaman’ın katıldığı ziyarette cumartesi akşam Lefkoşa’da gerçekleştirilen etkinliğe Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ı da davet etti.   ÇAFAD Başkanı Selim Yazan, “Sayın Cumhurbaşkanının Çanakkale ve ekibimize gösterdiği ilgi ve samimiyet üst düzeyde idi. Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, KKTC’de ÇAFAD Ekibine gösterilen ilgi ve misafirperverlikten dolayı tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Burcu Erdal