03 Kasım saat 18:00 de açılışı gerçekleştirilecek olan sergi çok özel fotoğraf çalışmalarından oluşuyor. Sergide fotoğraf aşkıyla gezgin olan ünlü sanatçı Tarık Gök’ün hayatını değiştiren bir taşın serüveninde çektiği fotoğraflardan bir kesit yer alacak.
Aynı zamanda fotoğraf sanatçısı Afşin Çelik'in katkıları ile Turkcell Gelibolu Maratonundaki fotoğraflardan oluşan 'Barış için Koşuyorum' fotoğraf seçkisi sergide Çanakkale halkının beğenisine sunulacak.
 
TARIK GÖK KİMDİR?

ZİRVEDEN OKYANUSA BİR TAŞIN SERÜVENİ:
Himalayalar’ın tepesinden aldığı taşı Arap Denizi, Bengal Körfezi ve Hint Okyanusu’nun birleştiği Kanyakumari’ye dek taşıyan ve bu serüveni fotoğraflayan gezgin sanatçı Tarık Gök; “Fotoğraf peşinde yola çıktım ve bu aşk gezginliğe dönüştü” diyor. Görüp öğrendikçe fotoğraf peşinde koştukça beynindeki sınırların da kalktığını ifade eden Gök, bunun bir bağımlılığa dönüştüğünü aktarıyor.

Gök, “Himalayaların zirvesine doğru 21 gün süren yolculuğumda Nepal’de Everest Ana Kampı’nda elime aldığım taşı, Hindistan’ın en güney ucunda denizle buluşturmaya karar verdim. Bu taşla birlikte benim de 7 bin km’lik ilk hikayem başlamış oldu. Arap Denizi, Bengal Körfezi ve Hint Okyanusu’nun birleştiği Kanyakumari’ye dek karşılaştığım yüzleri, kentleri görüntüledim. İzmir’de açtığım ilk sergiden sonra tekrar Hindistan’a gidip 4 bin km’lik bir fotoğraf serüveni daha yaşadım. Yolculuğu sırasında çok sayıda yeni yüzle karşılaşan ve dostluklar kuran Gök, sergisinde yer alan 'Umut'a Bakış' isimli fotoğrafın gelirini “Bir Dostum”  diye bildirdiği engelli çocuğa bağışlayacak.
 


Kaynak: Haber Merkezi