Koronavirüs Pandemisinde eve kapandığımız dönemlerde özellikle sokağa çıkma yasağından uzun süre muaf olamayan 65 yaş üstü vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile  İç İşleri Bakanlığının genelgesi ile oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grupları, Bayramiç İlçesinde desteklerine devam ediyor.

Çin’de ortaya çıkan ve dünyaya yayılan Koronavirüs Salgınında ülkemizde ilk vaka 11 Mart  2020 yılında görüldü. İlk vaka ile beraber başlayan zorlu süreçte  Özellikle 65 yaş üstü vatandaşlar uzun sür evlerinde kalmak zorunda kaldı.  Virüsün tehdit ettiği yaş grubu olan 65 yaş üstüne getirilen sokağa çıkma yasağı nedeni ile evinden çıkamayan vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak için de İçişleri Bakanlığı genelgesi ile tüm illerin valilikleri ve ilçelerin kaymakamlıkları bünyesinde Vefa Sosyal Destek Grupları oluşturuldu. Bu gruplar vatandaşların ihtiyaçlarını kapılarına kadar götürüyordu.  Karantinanın kalkmasına rağmen  Bayramiç Kaymakamlığının bünyesindeki Vefa Sosyal Destek Grupları  çalışmalarına devam ediyor.

12 Bin 471 Vatandaşın İhtiyaçları Karşılandı
Bayramiç Kaymakamlığı koordinasyonuyla oluşturulan Vefa Sosyal Destek Grubu, evlerinden çıkamayan vatandaşlara  bir çok ihtiyacını sahada ve büroda bulunan personeller  aracılığıyla özveriyle yerine getirmeye devam ediyor. Uygulamanın başladığı 22 Mart 2020 tarihinden bugüne kadar 12 bin 471 vatandaşın  talebi ve ihtiyaçları Vefa Sosyal Destek Grupları tarafından  yerine getirildi.  Sadece Karantinada değil, karantina sonrası da özellikle işsiz kalan vatandaşların ve salgın nedeni ile hala kent merkezine inemeyen köydeki vatandaşların ihtiyaçları yine Vefa Grupları tarafından karşılanıyor.  Kaymakam Alper Taş başkanlığında devam eden çalışmalar gerek ilçe ve kuruluşları gerekse muhtarların, sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle Bayramiçliler tarafından yapılan dayanışma ile ihtiyaçlar tek tek karşılanıyor.
İsmail Şen