Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gençlerin spor yoluyla sosyal uyumuna katkıda bulunmak amacıyla geliştirilen ‘Biz Bir Takımız Projesi’ geçtiğimiz yıl 7 ilde gerçekleştirilmişti. Bu yıl illerin sayısı 24’e çıkarılırken projede Çanakkale’de yer alıyor. Proja kapsamında yürütülecek çalışmaların değerlendirildiği bir toplantı gerçekleştirilerek çalışmalara başlandı.

6 ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitim faaliyeti olan, geçtiğimiz yıl 7 ilde uygulanan  bu yıl ise 24 ilimizde hayata geçirilen ‘Biz Bir Takımız Projesi’nde Çanakkale’de yer alacak.  Yapılacak eğitimler sonrasında çocuklar, önce kendi şehirlerinde eğitim alıp kendilerini tanıma ve farklı kültürlere karşı uyum içinde olma, birlikte yaşama gibi kazanımlar elde edecek daha sonra  eşleşen illerde kamplar düzenlenecek.  24 ilin katıldığı proje’de Çanakkale-Malatya illeri eşleşti.  Kampların ve eğitimlerin Çanakkale Ayağını  gerçekleştirilecek olan Çanakkale Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünde projenin değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi.  Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan’ın başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda  durum değerlendirmesi, eğitim programı ve kamp alanı çalışmaları hakkında değerlendirmeler yapıldı.
Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantı ile ilgili bir açıklama yapan Gençlik Spor İl Müdürü Ömer Kalkan "’Biz Bir Takımız’ projesi kapsamındaki eğitimler ilimizde 44 öğrenci ile başlayacak. Proje daha çok 5. 6. ve 7. sınıf öğrencilerine yönelik bir eğitim faaliyeti olacak. Geçtiğimiz yıl 7 ilimizde uygulanan bu çalışmayı bu yıl ilimizde hayata geçirmenin mutluluğu içindeyiz.   Eğitim sürecinin de ele alındığı toplantı sonunda Malatya ilinden gelecek misafirlerimizin en güzel şekilde ağırlanması ve Malatya iliyle Bakanlığımızın belirleyeceği bir ilde yapılacak olan kampın verimli geçirilmesi amacıyla neler yapılacağı konuştuk” dedi.
Proje Hakkında
Projenin uygulanacağı illerde 6. ve 7.sınıflarda öğrenim gören 44’er gence, ikamet ettikleri illerde 14 hafta boyunca hafta sonları 4 saat (spor ve sosyal uyum) eğitim verilecektir. Ayrıca, 14 haftalık eğitimin sonunda bir haftalık gençlik kampı ve eşleştirilen ile ziyaret düzenlenecektir. Proje süresi boyunca görevlendirilmek üzere, söz konusu temalarda eğitim verebilecek spor eğitmenlerine ve sosyal uyum eğitmenlerine ihtiyaç duyulmaktadır. Başvuruda bulunanlar arasından belirlenecek olan 72 Eğitmen adayına 6 - 11 Aralık 2021 tarihleri arasında Ankara’da Eğitmen Eğitimi yapılması planlanmaktadır. Eğitim sonunda gerçekleştirilecek değerlendirme ile seçilecek eğitmenler proje süresi boyunca ek ders saat ücreti karşılığında görevlendirilecektir.
 
İsmail Şen