Kaz Dağları’nı bir uçtan diğer uca zeytin bahçeleri arasından koşmak isteyenler, Türkiye’nin batı ucunda Kaz Dağları efsanesinin doğduğu noktada, Yeşilyurt, Adatepe ve Altınoluk köyleri arasında geçen keyifli bir macera ile  eşsiz bir deneyim yaşamak isteyen sporcuların katılımı ile İda Ultra Maratonu gerçekleştirildi.

Tarihin eşliğinde, efsane İda dağlarının eşsiz doğasında ve binlerce yıllık tarihin izinde  spor yapmak isteyen sporcular İda Ultra Maratonuna Yoğun ilgi gösterdi  Ayvacık’ın eşsiz doğasında gerçekleştirilen İda Ultra Maratonu Ayvacık İlçesine bağlı Yeşilyurt Köyünden  başlayarak Balıkesir'in Edremit ilçesi Kazdağları'nda 3 gün boyunca, 25 ülkeden, bin 700  sporcu ile koşulacak.şesiz doğa ve tarihin eşliğinde   114 kilometrelik İda Ultra maratonu, 66 kilometrelik İda Half Ultra, 36 kilometrelik Run Zeus ve 15 kilometrelik Köy Koşusu olmak üzere   yarışmalar gerçekleştirildi. Yarışmanın startı da Vali İlhami Aktaş tarafından verildi.

Programa Çanakkale Valisi  İlhami Aktaş, İlçe Kaymakamı İlker Eker, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Eren Aslantaş, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Koç, Yeşilyurt Muhtarı Suat Can ve Organizasyon Komitesi Başkanı Polat Dede katıldı.
 
İsmail Şen