Zehir tacirlerinin, hedef kitle olarak seçtiği bilinen, Geleceğin güvencesi çocuklar ve gençleri, uyuşturucu bağımlılığından ebedi korumak amacı ile Çanakkale Emniyet Müdürlüğü alkışlatan bir projeye imza attı.
 
Narkotik Şubesi, ‘En iyi narkotik polisinin anne..’ olduğuna vurgu yapıp, projenin ilk adımını Kadın sağlık çalışanı annelere  eğitim vererek attı.
 
Sağlık çalışanı anneler; ”Bir annenin, konu evladı olunca en zoru başardığı tartışılmaz bir gerçek.” diyerek, uyuşturucu hakkında aldıkları bilinçlendirme ve bilgilendirme eğitiminin önemine dikkat çektiler.
-------------------------------
ZEHİR TACİRLERİ ASIL ŞİMDİ YANDI…
 
“ARTIK HER EVDE, EN İYİ NARKOTİM MENSUBU OLACAK”
------------------------------   
Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü'nün uyuşturucu ile mücadelesi her evi kapsayacak şekilde hayata geçti.
 
Zehir tacirlerinin, kendilerine hedef kitle olarak seçtiği bilinen, çocuklar ve gençlerin, ebedi şekilde uyuşturucu illetinden korunması amacı ile startı verilen Projenin ilk adımı, Sağlık çalışanı annelere verilen eğitim ile atıldı.
 
Çanakkale polisi, uyuşturucu ile mücadeleyi bundan böyle tüm kademelerde sürdürmeye ant içti.
 
İl Sağlık Müdürlüğü ve  İl Emniyet Müdürlüğü; ‘En İyi Narkotik Polisi Anne’ başlıklı projesi kapsamında, anneleri bilinçledirme ve bilgilendirmeye yönelik eğitimler vermeye başladı.
 
"En İyi Narkotik Polisi Anne" projesi kapsamında kadın sağlık çalışanlarına yönelik farkındalık eğitimleri İl Emniyet Müdürlüğü tarafından aralıksız verilecek, projenin sonraki adımlarında ise şehirdeki tüm hanelerde anneler konuya ilişkin bilgilendirilip, uyuşturucu ile mücadelede adeta bir seferberlik yaşanacak.
 
Çanakkale Narkotik Polisinin taktir toplayan eğitimlerinin İlk oturumu geçen 30 Kasım’ da,  Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi Eğitim Salonunda gerçekleştirildi.
Eğitimin ikinci oturumu ise Aralık günü İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Başkanlığı Toplantı Salonunda gerçekleşti.
Cuma Deren