Çanakkale Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü tarafından ,iyi yetişmiş, ruhen ve bedenen dinamik bir gençliğe sahip olmak,  geleceğimizi tehdit eden, madde bağımlığı, sosyal medya bağımlılığı ve her tür bağımlılıkla mücadele etmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla “Spora Bağlan Sağlıklı Kal” sloganı ile düzenlenen halı saha futbol turnuvası başladı.

Hızlı akan çağda gelişen teknoloji, aile içi şiddet, kötü çevre ve yapılan yanlışlıklar başta olmak üzere genç nesilleri zararlı alışkanlıklara itiyor. Özellikle kötü ortama düşen gençlerin bağımlılıktan kurtulmak için verdiği mücadeleye destek olmak ve gençleri sağlıklı, spora yönlendirmek amacı ile Kamu Kurum ve Kuruluşlar başta olmak üzere bek çok kuruluş tarafından  çeşitli etkinlikler düzenleniyor. Bu kapsamda Çanakkale Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü de Gençlere spor aktivitesi kazandırmak amacı ile SPORA Bağlan Sağlıklı Kal”  Futbol halı saha turnuvası düzenlendi. Turnuva önceki gün yapılan ilk maçla start aldı.   

Turnuva ile ilgili İl Müftülüğünden yapılan açıklamada “Çanakkale İl Müftülüğü Gençlik Spor Bakanlığı yurtlarında görevli manevi rehberleri ile  merkez ve köy camilerinde görev yapan görevlilerin kurmuş oldukları 18 takımdan oluşan turnuvanın ilk karşılaşmaları önceki akşam yapıldı. Bir ay boyunca devam edecek olan turnuva 2 Ocak’ta sona erecek.  Kaybedenin de kazanacak olduğu turnuvada top koşturan gençlerimize, organize için Gençlik Koordinatörlüğü ve Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüklerimizle takımlarının başında ter dökecek olan din görevlilerimize kolaylıklar ve başarılar dileriz” ifadelerine yer verildi.
İsmail Şen