Her geçen gün genişleyen Medya dünyasında, yeteneklerini sergileyemeyen Çanakkaleli gençlere destek olmak, Çanakkale’nin yetenek potansiyelini ortaya çıkarmak ve sadece haberler dışında farklı çalışmaların da yapabildiğini göstermek amacı ile ‘Çanakkale yeteneklerini arıyor’ isimli sosyal medya yarışmasını düzenleyen Boğaz Medya, yapılan yarışma sonucunda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Sadece haber anlayışı ile değil, her geçen gün gelişen sanal dünyada farklı etkinliklerin de gerçekleştirilebileceğini göstermek ve Çanakkaleli yeteneklere destek olmak amacı ile  Boğaz Medya Grubu tarafından, 14-20 Kasım 2021 tarihleri arasında, Boğaz Medya Facebook Sayfasında   ‘Çanakkale Yeteneklerini Arıyor’ isimli sosyal medya yarışması düzenlendi.  Bundan sonraki aylarda da düzenlenecek olan yarışmanın ilk ayağında dereceye girenler belli oldu.  Boğaz Medya Facebook sayfası üzerinden Kasım ayında ilki gerçekleştirilen  yarışmaya yetenekli vatandaşlar yoğun ilgi gösterildi. Boğaz Medya Whatsapp Hattına gönderilen videolar 14-20 Kasım tarihleri arasında takipçilerin beğenisine sunuldu. 2 Milyon aşkın erişimlere ulaşan videolar arasında 20 bini aşkın beğenisi ile  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan müzik Grubu Troia Quintet,   birinci oldu.

Ödüller ve Katılım Belgeleri Verildi
Boğaz Medyanın yetenek avında çok sayıda katılımın gerçekleştirdiği videolar arasında en çok beğeni alan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan müzik Grubu Troia Quintet grubu oldu.  Çanakkale Yeteneklerini Arıyor Kasım Ayı Yarışmasında performans videoları bir hafta boyunca yayınlanan on sekiz katılımcı arasından 20 bini aşkın beğeni alarak birinci olan Troia Quintet, Neşet Ertaş’ın Yolcu isimli eserine çektikleri klip ile yarışmaya katıldı.  Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Müzik Bölümü son sınıf öğrencilerinden oluşan müzik Grubu Troia Quintet üyeleri Akın Mutlu, Zerin Uydu, Ozan Açıkgöz ve Ulaş Aydemir birincilik ödüllerini ve katılım sertifikalarını Boğaz Medya Yönetim Kurulu Başkanı İsmet Akıncı’dan aldı.  Grup üyelerinden Uygar İnam Çanakkale’de olmadığı için, sertifikası arkadaşlarına takdim edildi.
Genç Yetenekleri Teşvik Etmek İçin Üzerimize Düşeni Yapıyoruz
Bir haftalık sürede bir milyona yakın kişiye erişim sağlayan grubun başarılı üyeleri ödül için İsmet Akıncı’ya teşekkürlerini iletti. Akıncı, “Genç yetenekleri teşvik etmek, tanımak ve tanıttırmak konusunda üzerimize düşen görevi yerine getiriyoruz. Başarınızı takdir ediyoruz. Umarım ki sizleri çok daha iyi yerlerde göreceğiz.  Her zaman öğrencilere ve genç yeteneklere destek olacağız.  Sizleri tanıdığımıza çok memnun oldum” dedi.
Birinci olan Troia Quintet Grubu,  gördükleri ilgiden çok memnun kaldıklarını ifade ederek yarışmanın kendilerini motive ettiğini, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini dile getirerek ödüllerini aldı.
 
Şerife Erdem