Vahit Tuna Anadolu Lisesi Öğretmenleri tarafından  hazırlanan Erasmus+ değişim programı ile İspanya, Hırvatistan, Romanya, Yunanistan'dan Çanakkale’ye gelen  öğretmenler ve Öğrenciler  için bir program düzenlendi. Düzenlenen programa İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz da katılarak, yabancı öğretmenlere Türk Eğitim Faaliyetleri hakkında bilgiler verdi.

Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğretmenleri İpek Çapaz Kartal koordinatörlüğü ile Hanife Akyol, Deniz Çetinkaya Çelik ve Hatice Çakıroğlu tarafından hazırlanan, İngilizce'nin bir iletişim ve teknoloji aracı olduğunu göstermeyi amaçlayan, öğrenciler kodlama öğrenerek teknolojinin üreticisi olmaya özendiren,  21. yüzyılda temel bir beceri olarak kabul edilen kodlama ile öğrencilerin İngilizce konuşma ve yazma konusunda ilerlemeleri ve özgüven duygusunun gelişmesinin planlandığı   Erasmus+ "Code Yourself İnto English" projesi  düzenlenen programla gerçekleştirildi. Proje kapsamında  İspanya, Hırvatistan, Romanya, Yunanistan'dan gelen öğretmen ve öğrenci ler Çanakkale’de ağırlandı.
 Proje kapsamında Çanakkale’ye gelen öğretmen ve öğrenciler için  Vahit Tuna Anadolu Lisesinde karşılama programı gerçekleştirildi. İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz’ın da katılımı ile gerçekleştirilen karşılama programı mini konser ile başladı. Vahit Tuna Anadolu Lisesi öğretmeni Bilal Mazlum rehberliğinde öğrencilerin verdiği mini hoş geldiniz konserinin ardındna bir konuşma yapan İl Milli Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, Misafir öğrenci ve öğretmenlere Eğitim sistemi ve Çanakkale  hakkında bilgiler verdi.  Konuşma ve konserin ardından  Vahit Tuna Anadolu Lisesi Okul Müdürü Nesrin Özgen ve öğretmenler ile bir süre sohbet ettikten sonra İl Millî Eğitim Müdürü Ferhat Yılmaz, ziyaretin anısına misafir öğretmenlere hediye takdim etti.
 
Şerife Erdem