Çanakkale’de bir haftadır etkili olan ve bugün de görülecek olan yoğun sis nedeni ile özellikle karşıya geçmek için  boğaz hattını kollanan   araç sürücüleri uzun kuyruklar oluşturdu.
Sonbaharı yaşadığımız bu günlerde havalardaki değişkenli beraberinde  bir çok etkiyi de getiriyor. Havaların bir ısınıp bir soğuması nedeni ile bir haftadır  Çanakkale’de özellikle gece yarısı ile sabahın ilk saatleri arasında yoğun sis yaşanıyor.  Gün boyu pastırma yazı yaşayan Çanakkale’de gece yarısından sonra havaların soğuması nedeni ile oluşan sis tabakası kenti kaplıyor.  Deniz ulaşımı yanı sıra karada da etkili olan sis tabakası, sürücülerin de görüş mesafesini en aza indirdi.  Olası  kazaları önlemek amacı ile Kulluk Kuvvetler belirli noktalarla güvenlik kontrolleri yapılırken, kazalara karşı sürücüler de uyarıldı.
Seferler İptal Oldu Kuyruklar Uzadı
Çanakkale Boğazı'nda sabah saatlerinden itibaren etkili olan yoğun sis deniz trafiğini olumsuz etkiledi. Çanakkale Boğazı Gemi Trafik Hizmetleri Merkezi Müdürlüğü, görüş mesafesinin düşmesi nedeniyle sabah saatleri itibari ile boğazı çift yönlü olarak transit gemi geçişlerine kapatıldı. Yetkililer, güney ve kuzeyden Çanakkale Boğazı'na giriş yapma hazırlığındaki gemilerin kaptanlarını telsiz ile bilgilendirdi. Çanakkale Boğaz hattında deniz ulaşımını sağlayan Gestaş Deniz Ulaşım A.Ş., yoğun sis nedeniyle Çanakkale-Eceabat, Çanakkale-Kilitbahir feribot seferlerinin iptal etti. Yaşanan feribot sefer iptalleri nedeni ile karada hem Lapseki Gelibolu Hattı hem de Çanakkale Eceabat ve Kilitbahir seferleri de iptal olunca araçlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.
Cuma Deren