CHP’ li  Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, İç İşleri Bakanı Soylu’ nun 2014 yılındaki ‘YSK’da üç paralel üye’ var sözlerini hatırlatarak Başbakan Yıldırım’a sordu;
“YSK’ya yapılan operasyonlarda o üç üyeye ne oldu?”

YSK’ daki FETÖ’cüler, Meclis Gündeminde…
CHP’ li vekil Öz, İçişleri Bakanı Soylu’ nun 2 yıl önceki açıklaması üzerinden yola çıktı.
Dikkat çeken soruların yer aldığı önergesini TBMM Başkanlığına sundu.

CHP Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, hazırladığı yeni önergesi ile Başbakan Yıldırım’a sordu.
FETÖ/PDY’nin Yüksek Seçim Kurulu’ndaki yapılanmalarını meclise taşıyan CHP’ li vekil Öz,Başbakan Binali Yıldırım’a sunduğu yazılı soru önergesinde;
İçişleri bakanı Süleyman Soylu’ nun 2014 yılında sarf ettiği ‘YSK’da üç paralel üye var’ sözlerini hatırlattı ve YSK’ ya yapılan operasyon sonrasında üç üyenin varlığının devam edip etmediğini ve o üyelerin YSK’ya hangi yıllarda girdiğini sordu.
BİLİYORDUNUZ DA, NEDEN 15 TEMMUZU BEKLEDİNİZ
CHP’li vekil Öz soru önergesine ait detayları Basın kuruluşlarına gönderdiği yazılı açıklama ile kamuoyuyla paylaştı.
Milletvekili Bülent Öz’ ün, Basın müşavirliğinden basın kuruluşlarının e-posta adreslerine gönderilen açıklamasında;
“Bilindiği üzere YSK’ya yapılan operasyonlarda yedi kişi FETÖ/PDY şüphesi nedeniyle görevden alınmış ve YSK’ya yönelik operasyonlar da son bulmuştu” şeklindeki bir anlatım dikkat çeken diğer bir detay oldu.
CHP’ li Çanakkale Milletvekili Bülent Öz, ülkenin seçim işlerini yürüten ve kritik konumunda bulunan Yüksek Seçim Kuruluna gerçekleştirilen operasyonların detaylarını, görevden alınan yedi üyenin YSK’daki görevlerini ve hangi yıllarda YSK’ya sızdığını önergesinde sordu.
Sorularına alacağı cevapların FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün YSK’daki yapılanmaları konusunda daha aydınlatıcı bilgiler olacağına da değinen Milletvekili Öz;
“2014 yılında zamanın AKP Genel Başkan Yardımcısı olan İç İşleri Bakanı Süleyman Soylu’ nun kullandığı ifadeleri de hatırlatmak isterdim.
Bakan Soylu o tarihlerde YSK’da üç paralel üye var. Fitneyi yukarıdan aşağıya sarkıtıyorlar. Bunu görmemek için dünyada her şeyden bihaber olmak lazım” sözlerini kullanmıştı.
Ancak o zaman YSK’da ki paralel yapılanma bilinmesine rağmen herhangi somut adım atılmamıştı.
Ne var ki, 15 Temmuz Darbe girişimi sonrasında yedi YSK üyesi görevden alınmıştır. O zaman bahsi geçen 3 YSK üyesinin FETÖ/PDY terör örgütünün amaç ve eylemlerini meşrulaştıracak kritik birimlerde yer alıp almadığı kafalarda soru işaretleri yaratmaktadır.
Hatta yine sözü edilen o üç üyenin, YSK’ya yapılan operasyonda görevden alınan yedi üye arasında olup olmadıkları da belli değildir. Ayrıca ülke seçimlerinin kritik noktasında bulunan YSK’ya gerçekleştirilen operasyonun 7 üye ile sınırlı kalıp kalmadığı da açıklanmamıştır” görüşünü savundu.
CHP’ li vekil Öz’ ün imzası taşıyan önergeye ilişkin detayların aktarıldığı açıklamada ayrıca tespit de dikkat çekti;
“FETÖ/PDY yapılanması kapsamında ihraç edilen ve açığa alınan personellerin ilgili kurumlara giriş tarihlerinin bilinmesi, FETÖ/PDY’nin hükümete sızdığı tarihleri de açıkça ortaya koyacaktır”
SEÇİM SİCİLİMİZ HEP TARTIŞMALIYDI
Açıklamanın devamında Milletvekili Bülent Öz, seçim sicilinin sürekli olarak ülkenin tartışmalarının odak noktasında olduğunu da ileri sürerek;
“Türkiye’nin seçim sicili son dönemlerde hep tartışma konusu olagelmiştir. YSK’nın hukuka uygun davranmadığı şeklinde yurttaşlarımızda yaygın bir kanaat oluşursa seçimlere olan güven ortadan kalkar. 15 Temmuz Darbe girişimi sonrası on binlerce kamu görevlisi KHK’larla ihraç edilmiş ve on binlercesi içinde açığa alma tedbiri uygulamaya konulmuştur. FETÖ/PDY’nin, YSK’daki yapılanmaları da bu doğrultuda olduğu aşikardır. Bu konuda, verdiğimiz yazılı soru önergesine alacağımız cevaplar, ülkenin geleceği açısından da önem arz etmektedir”
Üç Üye İçin, Dört Soru…
Milletvekili Öz’ün, Başbakan Yıldırım’dan yanıt  beklediği o sorular;
1. 15 Temmuz darbe girişimi sonrası FETÖ/PDY yapılanması nedeniyle bu güne kadar hangi kamu kurum ve kuruluşlarından her kurum için ayrı ayrı belirtilmek üzere toplam kaç personel ihraç edilmiştir? Hangi Kamu kurum ve kuruluşlarında her kurum için ayrı ayrı belirtilmek üzere toplam kaç personel açığa alınmıştır? Açığa alınan personellerden kaçı yürütülmekte olan soruşturma ve kovuşturmaların sonucunda kurumlarındaki görevlerine iade edilmiştir?
2. Cumhurbaşkanı yaverlerinden, Genel Kurmay Karargahı ve Kuvvet Komutanlıklarının bütün kritik şubeleri olmak üzere neredeyse devletin bütün kurum ve kuruluşlarına yerleştirilen FETÖ/PDY terör örgütü unsurlarından, Yüksek Seçim Kurulu gibi ülke seçim işlerini yürüten en kritik konumdaki kurumda sadece yedi kişi mi tespit edilebilmiştir? Bu kapsamda YSK’ya yönelik devam eden bir soruşturma söz konusu mudur? Yoksa YSK’daki FETÖ/PDY yapılanmasına dahil grup geçmiş seçimlerde, AKP bizden “Ne İstedi De Vermedik” diyen ve veren cemaat mensuplarından mı oluşmaktadır? YSK’daki görevden almaların bu 7 kişi ile sınırlı kalmasının nedeni nedir? Bu yedi kişinin görevleri FETÖ/PDY terör örgütünün amaç ve eylemlerini meşrulaştıracak kritik birimler midir? Görevden alınanların operasyon öncesi son görevleri nelerdi?
3. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun 2014 Nisan’ında yaptığı açıklamada ifade ettiği üç paralel üye bu görevden almalar kapsamında görevden alınan 7 kişi arasında mıdır? Sayın Bakanın bildiğini ifade ettiği o üç paralel üye kimdir ve şuan hangi görevi ifa etmektedirler? Şayet bu üç üye hala görevleri başında ise Sayın Bakan’a bu isimlerle ilgili hukuki sürecin başlatılması için bildiklerini soruşturmaları yürüten birimlere aktarması talimatınız olacak mı? Bu isimler hala görevleri başında ise Sayın Bakan’ın gereğini yapmaması soruşturmayı akamete uğratmaz mı?
4. FETÖ/PDY yapılanması kapsamında ihraç edilen ve açığa alınan personellerin ilgili kurumlara giriş tarihleri nedir? Hangi tarih aralığında on binlerce örgüt mensubu devlete yerleştirilmiştir? 
 


Kaynak: Haber Merkezi