12 Eylül 1980 ihtilali sonrası kurulan, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP)'nde il Başkanı olarak siyasete atılan, 83 Yerel Yönetimler Seçiminde Çanakkale Belediye Başkan adayı olan merhum Faruk Semizoğlu’nun, o günlerde yapmayı planladıklarını anlatır broşür, içeriği ile hayli dikkat çekti.

90' lı yıllarda dönemin İktidarı, Doğru Yol Partisi (DYP)'nde il Başkanlığı görevini üstelenen merhum Faruk Semizoğlu'nun, 40 yıl önce altına imza attığı, geleceği öngörür ifadeleri, okuyanına bu günlerde adeta pes dedirtti.
Demokrat düşüncenin önemini, gelecek öngörüsünün değerini tescilleyen Seçim beyannamesi, merhum Semizoğlu’ nun anıları arasından çıktı.
Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan oğlu Selçuk Semizoğlu, Demokrat babasının anıları arasında ulaştığı 1983 yılındaki Seçim Beyannamesini sosyal medyadan paylaştı.
Takipçileri çarpıcı ifadeler ile değerlendirmede, günün siyasetçilerine göndermede bulundu;   “Düşünülenler hayata geçse idi, bu gün tartışılan başlıklar olmazdı. Demokrat düşünceler örnek alınıp, son yıllarda uygulanmış olsa idi, bizler bu gün daha Çağdaş konulara kafa yoruyor olurduk”
-------------------------------------
MEKTUBUN VAR ÇANAKKALE…!
40 YIL ÖNCE YAZIYA DÖKÜLEN DEMOKRAT DÜŞÜNCE, GÜNE ÖZEL MESAJ VERDİ
-------------------------------------
Arşivin tozlu raflarından değil, Çanakkale sevdalısı siyaset ve iş adamı mehrum Faruk Semizoğlu’nun değer verdiği anıları arasından çıkan 1983 tarihli seçmene sesleniş metni, “40 YIL ÖNCE BUNLAR OLSAYDI, BU GÜN TARTIŞILANLAR OLMAZDI” dedirtti.
İş dünyasından, siyaset dünyasına, 12 Eylül 1980 ihtilali sonrası kurulan, Milliyetçi Demokrasi Partisi (MDP)'nde il Başkanı olarak atılan, 83 Yerel Yönetimler Seçiminde Çanakkale Belediye Başkan adayı olan merhum Faruk Semizoğlu’nun, o günlerde yapmayı planladıklarını anlatır seçim beyannamesi, pes dedirtti.
90' lı yıllarda dönemin İktidarı, Doğru Yol Partisi (DYP)'nde il Başkanlığı görevinde de bulunan merhum Faruk Semizoğlu'nun, 40 yıl önce altına imza attığı, geleceği öngörür ifadeleri, Demokrat düşüncenin önemini, gelecek öngörüsünün değerini tescilleyen türden oldu.
Çanakkale’nin bu gün halen tartışılır konularına çözüm olacakların, bundan 40 yıl önce düşünüldüğü,bir  Seçim beyannamesi ortaya çıkınca anlaşıldı.
1983 yılında Halk arasındaki ismi ile Horoz Partisi’nden, Çanakkale Belediye Başkanı olan, Milliyetçi Demokrasi Partisi’ nin kurucu il Başkanı merhum Faruk Semizoğlu’ nun anıları arasından çıkan seçim beyannamesini okuyanlar; “Demakrat düşüncenin önemi ve değeri, bir krez daha tescillendi” demekten kendilerini alamadı. 
Merhum siyasetçi ve iş adamı Faruk Semizoğlu’nun, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı olan oğlu Selçuk Semizoğlu, Demokrat babasının anıları arasında ulaştığı 1983 yılındaki Seçim Beyannamesini sosyal medyadan paylaştı.
Takipçileri çarpıcı ifadeler ile değerlendirmede, günün siyasetçilerine göndermede bulundu;   “Düşünülenler hayata geçse idi, bu gün tartışılan başlıklar olmazdı. Demokrat düşünceler örnek alınıp, son yıllarda uygulanmış olsa idi, bizler bu gün daha Çağdaş konulara kafa yoruyor olurduk” şeklindeki yorumlar, peş peşe sıralandı.
40 YIL ÖNCEDEN, GÜNÜMÜZE..
Merhum Semizoğlu’nun, 1983 yılnda Horoz Partisi’nden aday olarak Çanakkalelilere seslendiği günlerde kullandığı şu ifadesi de, tıpkı diğerleri gibi hayli dikkat çekenlerdendi.
Merhum Semizoğlu, Çanakkale seçmenine; “Belediyeyi iş adamı kafasıyla yöneteceğim. Sembolik 1 lira maaşla Çanakkale’lilere hizmet etmek için göreve gelmek istiyor, oylarınızı düşünerek kullanmanızı bekliyorum” çağrısı yapıyordu.
83 YILINDAN TESPİTLER…
ÇÖZÜLECEK SORUNLAR….
Logosundan kaynaklı, seçmenin dilinde Horoz Partisi olarak da isimlendirilen, Milliyetçi Demokrasi Partisi’nden çanakkale Belediye Başkan adayı olark merhum Faruk Semizoğlu, 1983 yılında, Çankakale seçmenine; “Sayın Çanakkale’liler” diye hnitap etmiş ve şöyle sıralamıştı yapacaklarını;
Nasıl bir belediye yaratacağız ÇANAKKALE İÇİN NELER YAPACAĞIZ
1948 yılında Rize'de doğdum. İlk, orta ve lise tahsilimi şehirde yaptım. Bir süre ticaretle uğraştıktan sonra 1976 yılında Çanakkale'de Untaş Un İrmik; ve Yem Pabrikasfnı kurdum. Sahibi bulunduğum fabrika şu anda çeşitli ülkelere yapmış olduğu ihracatla yurt ekonomisine katkıda bulunmaktadır.
Siyasi yaşama MDP İl Başkanı olarak 1983 yılında atıldım. Şimdi de MDP Çanakkale Belediye Başkan Adayı olarak karşınızdayım.
İşçinin, esnafın, tüccarın, sanayicinin dertlerini, işim gereği en iyi bilenlerdenim. Bu nedenle, dertlerin çözümünü de biliyor ve sîzlere hizmet için göreve talip oluyorum.
Çanakkale yıllarca süren partizan çekişmeler sonucu ihmal edilmiş, sahipsiz bırakılmış, sokakları pislik ve çamurdan geçilmeyen, suları akmayan, kanalizasyonu başına dert olmuş, batının en geri kalmış şehri haline gelmiştir.
Makam sahibi olmak için değil, hizmet etmek için. Çanakkale’nin sorunlarına çözüm getirmek için. Çanakkale'lilere faydalı olabilmek için Belediye Başkanlığına adaylığımı koymuş bulunuyorum.
Öncelikle yapmayı plânladığım işler şuniarc
—Yedi yıldır yapımı devam eden ve ne zaman biteceği meçhul olan kanalizasyon.
—Kışın bile doğru dürüst akmayan, aktığı zaman da her türlü pisliği içinde taşılan şehir suyu —Plânsız bir kentleşmeye neden olan imar plânı —Yürümenin bile güç olduğu bakımsız yollar —Sarıcan ıslahı       . - ^
—İskelenin genişletilmesi
—Belediye hizmetlerinin şehrin her mahallesine götürülmesi Bunları gerçekleştirmek için gerekli kaynaklar ise şunlardır :
—Sarıcayın ağzına yat limanı yapacağım. Yat turizmine açık olacak bu limandan yatların su. akaryakıt, telefon ihtiyaçları karşılanacak, karşılığında döviz alınacaktır.
—Et ve Balık Kurumu tarafındaki liman iskele haline dönüştürülerek transit geçen gemilere akaryakıt satılacaktır.
—Deniz kirliliğine yol açan mezbaha, entegre tesis haline getirilerek, mezbaha artıkları değerlendirilecek, et, kan unu ve yağı sanayii kurulacaktır Ayrıca;
Çanakkale’lilerin ucuz balık yemesi için en az 30 adet balık sergisi açılacak, et fiyatlarının artışını önlemek için şehir dışında bir hayvan pazarı kurulacaktır.
-Toplu konut yapımına hız verilecek. Çanakkale'ye Sigorta hastanesi yapılacaktır.
-Ezine'den Biga'ya kadar belediye otobüs se-erleri düzenlenerek, halkımızın ucuz seyahat etmesi sağlanacaktır.
Sarıcay mecrası gerekli ölçüde küçültülerek pazaryeri ve küçük sanayi sitesi büyütülecektir.
-Halkla belediye başkam arasında engel bırakılmıyacak. isteyen herkes rendevu almaksızın Belediye Başkanınm karşısına çıkabilecektir.
-Belediyeyi iş adamı kafasıyla yöneteceğim. Sembolik 1 lira maaşla Çanakkale’lilere hizmet etmek için göreve gelmek istiyor, oylarınızı düşünerek kullanmanızı bekliyorum.”
Erdem Sürek