Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz, 1 Ekim Dünya Yaşlılar Günü nedeniyle, İlçede bulunan yaşlı vatandaşları evlerinde ziyaret ederek yaşlılar gününü kutladı.

İnsanların yaşlı sağlığı konusunda bilinçlendirilmesi, yaşlıların sağlık ve sosyal açıdan yaşam standartlarının yükseltilmesine dikkat çekmek amacıyla Birleşmiş Milletler 1990 yılında aldığı bir kararla 1 Ekim tarihini Dünya Yaşlılar Günü ilan etmiştir. Son yıllarda yaşlı nüfusunda meydana gelen artışlara paralel olarak, yaşlıların yaşadığı sağlık sorunlarında toplumun bilinçlendirilmesi ve yaşlılarımızın daha çok hatırlanması için ülkemizde 1 Ekim Yaşlılar Haftası Kutlanıyor. Bu kapsamda Lapseki Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz da İlçede ikamet eden yaşlıları evlerinde ziyaret ederek günlerini kutladı.

Yaşlıları evlerinde ziyaret eden Belediye Başkanı Eyüp Yılmaz’a AK Parti İlçe Başkanı Namık Ergin de eşlik etti. Yaşlı vatandaşlarla evlerinde bir araya gelen Başkan Eyüp yılmaz sorunları da dinleyerek yaşlı vatandaşlara çeşitli hediyeler de takdim etti.
 
İsmail Şen