Ezine Peynirinin yapımında önemli rol oynayan küçükbaş hayvan süt üretimi ve veriminin arttırılması projesi kapsamında üreticilere Reyglas tohumu dağıtımı yapıldı.
 
Geniş yapraklı , çok lezzetli ve kolay sindirilebilen tek yıllık buğdaygil yem bitkisi Lolium Multiflorum, Özellikle süt verimini arttırdığından dolayı çiftçiler tarafından süt otu olarak adlandırılıyor. Enerji ve protein değeri çok yüksek olan  sütotu yeşil ot olarak yedirildiği gibi  kuru ot olarak ve silajı yapılarak da değerlendirilebiliyor. Özellikle Ezine Peyniri üreticilerinin yetiştirdiği  hayvanlara yem olarak çok tercih edilen Reyglas tohumu dağıtımı Ezine ilçesinde gerçekleştirildi.

Dünya Markası olan Ezine Peynirinin süt üretiminde de kullanılan yem bitkisi Lolium Multiflorum tohumu  Ezine Kaymakam Yunus Kızılgüneş’in de katılımı ile çiftçilere dağıtıldı. Ezine  için önemli bir değer olan Ezine Peyniri yapımında gerekli olan küçükbaş hayvan süt üretimi ve veriminin arttırılması projesi kapsamında üreticilerimize Reyglas tohumunun dağıtım törenine  Kaymakam Yunus Kızılgüneş, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, AK Parti İlçe Başkanı Mehmet Ünsal, İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Bilir ile Çanakkale İl Tarım ve Orman Şube Müdürleri katıldı. Çiftçilerle kısa bir sohbet gerçekleştiren protokole ve çiftçilere müdürlük yetkilileri tarafından bitki ile ilgili bilgiler verildi.  Yapılan bilgilendirmenin ardından  Çiftçilere Tohumlar dağıttı.
 
Şerife Erdem