Kültür ve Turizm Bakanlığına bağlı Çanakkale Savaşları ve Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığınca "Al Sancağın Dalgalandığı Her Yerdir Çanakkale" sloganıyla Ankara'dan yola çıkan mobil müze il il gezdikten sonra geldiği Çanakkale’de Çan İlçesinde ziyaretçilere açıldı.

Çanakkale Muharebeleri Mobil Müzesi’nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihi Alan Başkanlığı tarafından, Çanakkale Deniz Ve Kara Savaşlarının meydana geldiği Gelibolu Tarihi Alanı’nın tarihi, kültürel ve manevi değerleri ile doğal dokusunun korunması, yaşatılması, tanıtılması ve gelecek kuşaklara aktarılması amacıyla hazırlan ve il il Anadolu’yu gezerek Çanakkale destanını ve Çanakkale Ruhunu anlatan Mobil Müze Çanakkale’ye geri döndü. 106. Yıl önce bu toprakları vatan kılmak için canlarını veren mehmetçikin o günkü ruhunu gelecek kuşaklara aktarılması amacı ile  o dönemden kalma eserlerle donatılan ve izleyenleri duygulandıran Mobil Müze Çan’da ziyaretçilerle buluştu.

Çanakkale Savaşları ve Tarihi Alan Başkanlığı tarafından "tarihe ışık tutan bir anlayış" ile projelendirilmiş Çanakkale Savaşları Mobil Müzesi, Çan Atatürk Şehir Meydanı'nda  ziyaretçilere kapılarını açan Mobil Müzesini Çan Belediye Başkan vekilimiz Nursevim Türer de ziyaret etti.  Belediye Başkan Vekili Türer’e Müze görevlileri eserler ve Mobil müze hakkında bilgiler verdi.
 
İsmail Şen