Alexandria Troas antik kentinde binlerce yıl öncesinin geçmişin izini taşıyan ve bu izleri takip ederek, geçmişe ışık tutacak mirası gün yüzüne çıkarmak için Ankara Üniversitesi adına kazı çalışmalarını yürüten ekip çalışmalarını sürdürürken, bu çalışmaları yerinde görmek için bir ziyaret gerçekleştiren Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan ve beraberindekiler incelemelerde bulundu.

MÖ 4. yüzyılın sonlarında Antigonos tarafından Antigoneia adıyla kurulan Alexandria Troas, günümüze kadar gelen bazı eserlerle tüm ihtişamı ile  ayakta duruyor. Antik kentte önceleri Alman bir ekip tarafından gerçekleştirilen kazılar 2011 yılında Ankara Üniversitesi'nden bir Türk ekibe devredilmiştir. geçmişin izini  taşıyan ve bu izleri takip ederek, geçmişe ışık tutacak mirası gün yüzüne çıkarmak için    Prof. Dr. Erhan Öztepe başkanlığında kazılarını sürdüren ekip  çalışmalarına özverili bir şekilde devam ediyor. Bölgede gerçekleştirilen kazıları yerinde görmek ve bilgi almak amacı ile  Ezine Kaymakamı Dr. Hacı Arslan Uzan, Ezine Belediye Başkanı Güray Yüksel, Geyikli Belediye Başkanı Mevlüt Oruçoğlu ve İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Gürkan Irak  ile birlikte bir ziyaret gerçekleştirdi.

Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan beraberindeki heyet ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Ankara Üniversitesi adına ilçemiz Dalyan Köyü yakınındaki Alexandria Troas antik kentindeki çalışmaları yürütmekte olan kazı ekibi ile bir araya geldi.  Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan, kazı evi ve kazı alanındaki ziyareti sırasında kazı başkanı Prof. Dr. Erhan Öztepe’den kazının güncel durumu ve ileriye dönük projeler hakkında bilgi aldı. Kazı ekibi ile de sohbet eden Kaymakam Dr. Hacı Arslan Uzan başarılar dilerken, ziyaretten dolayı Kazı Ekibi de Kaymakam Uzan’a teşekkür etti. 
 
 Şerife Erdem