Gazeteci Nedim Şener’ in Tweet atıp, çarpıcı ifadeler ile tepki gösterdiği o manşetin öncesinde, Ormanları korumak adına Yüce Türk Devleti harekete geçmişti.
Tweet’ inde; "Terör örgütü PKK' nın paçavrası yazmış. Sırada Kaz Dağları var galiba. Yetkililer önlem alsın..." çağrısını dile getiren Şener, terör örgütü PKK' nın paçavrası diye isimlendirdiği yayın organının, geçen 6 Ağustos Cuma günü yayımlanan baskısını da örnek göstermiş, Küstahlıkta sınır tanımaz o manşeti paylaşmıştı.
‘PKK’ nın paçavrası’ diye vurgulanan o gazete; "Kürt'le barışmayan Kazdağları'nı kaybeder" manşeti atmıştı.
Sıralı orman yangınları ardından alınan kararlar doğrultusunda, Ormanlık alanlara girişler günler öncesinden yasaklanmıştı.
Gazeteci Şener’ in Tweet’ inde vurguladığı o yayın organının manşeti ardından, dikkatlerin bir anda üzerine çevrildiği Kaz Dağları’ndaki sıkı korumayı gösterir fotoğraflar, yüreklere resmen su serpti, kamuoyunun içini rahatlattı.

---------------------------------------
HER TAŞIN, HER AĞACIN BAŞINDALAR
KOMANDO KUŞATMASI…
--------------------------------------- 

‘Kaz Dağları’nı açık açık tehdit eden manşet ile, kamuoyunun dikkati o bölgeye çevrilmişti. Oluşan son görüntü, yüreklere tam anlamıyla su serpti. Her taşın, her ağacın başında adeta nöbetteki Komandolar, Marur bakışları ile göz doldurdu.
Yüce Türk Devleti’nin büyük gücü, etekleri Çanakkale ve Balıkesir illerini de kapsayan Kaz Dağları’nı sarıp, kucakladı
Son günlerde sıralı şekilde başlayan Orman yangınlarının ardından, birçok ilde uygulandığı gibi ormanlara girişler yasaklanmıştı. Kaz Dağları’ da bu yasakların kararlılıkla uygulandığı adreslerden oldu.
Balıkesir’ de konuşlu Jandarma Komandoları bölgeyi sardı, Kaz Dağlarını kucakladı. Her taşın, her ağacın başında adeta nöbete geçen Komandoları gösterir fotoğraflar, bir yayın organının açık tehdit’ ine maruz kalan Kaz Dağları için duyulan endişeyi de sona erdirdi.

YASAK KARARI İLE BİRLİKTE TAM KORUMA…
Ormanlara Giriş Yasağı Kararı,  Türkiye’nin içini yakan orman yangınları ardından alınmıştı. Uygulamanın bir adresi de, etekleri Çanakkale ve Balıkesir illerini de kapsayan Kaz Dağları için de çıkmıştı.

O TWEET İLE, KAMUOYUNUN DİKKATİ KAZ DAĞLARI’NA ÇEVRİLMİŞTİ
Gazeteci Nedim Şener’ in Tweet atıp, çarpıcı ifadeler ile tepki gösterdiği o manşetin öncesinde, Ormanları korumak adına Yüce Türk Devleti ‘nin zaten harekete geçtiği gözlendi.
Tweet’ inde; "Terör örgütü PKK' nın paçavrası yazmış. Sırada Kaz Dağları var galiba. Yetkililer önlem alsın..." çağrısını dile getiren Şener, terör örgütü PKK' nın paçavrası diye isimlendirdiği yayın organının 6 Ağustos Cuma günü yayımlanan baskısını da örnek göstermiş, Küstahlıkta sınır tanımaz o manşeti paylaşmıştı.
‘PKK’ nın paçavrası’ diye vurgulanan o gazete; "Kürt'le barışmayan Kazdağları'nı kaybeder" manşeti atmıştı.
Sıralı orman yangınları ardından alınan kararlar doğrultusunda, Ormanlık alanlara girişler günler önce yasaklanmıştı.
Gazeteci Şener’ in Tweet’ inde vurguladığı o yayın organının manşeti ardından, dikkatlerin bir anda üzerine çevrildiği Kaz Dağları’ndaki sıkı korumayı gösterir fotoğraflar, yüreklere resmen su serpti, kamuoyunun içini rahatlattı.

KAZ DAĞLARI’NA TEHDİTE,  BÜYÜK TEPKİ
Terör örgütü PKK' nın paçavrası diye isimlendirilen yayın organının, 6 Ağustos Cuma tarihli baskısında; "Kürt'le barışmayan Kazdağları'nı kaybeder" manşeti atılmış, bu manşete bir büyük tepki de Çanakkale’den gelmişti.
Çanakkale Çevre ve Doğa dernekleri Federasyonu (ÇEDODEF) Başkanlığı gibi, Kent Konseyi, Çevre Meclisi Başkalığı görevini de yürüten Bünyamin Nami Tonka, "Kaz Dağları da Tehlikede..." vurgusu ardından, çarpıcı ifadeler kullanmıştı.
Tonka; "Kaz Dağları Tehlikede.." vurgusu yapıp,  Maden karşıtı ve sözde ağaç sever görünüp, Çanakkale' de gerçekleşen gösteri ve eylemlere destek veren bir siyasi partinin ve Terör örgütü PKK' nın  yandaş yayın sorganının; Kaz Dağları üzerinden, açık açık tehditine pabuç bırakılmayacağını savunmuştu.
Sözlerini şöyle sürdürmüştü; “Yaşanan orman yangınları nedeni ele halkımız büyük bir üzüntü yaşadı Bu dönemde aykırı bir ses olarak bölücü terör örgütünü manevi korumaya alan basındaki terör uzantısı kişiler,  'Türk Devletini tehdit etmekten çekinmeyerek, Ekolojik yıkımların devam edeceğini beyan etmektedirler...'
Türkiye kendisini savunmasın ve güvenlikçi politikaları bıraksın istemektedirler... Böylece, Türkiye'yi rahatça bölme emellerine ulaşacaklarını hayal etmektedirler... 
Bu terör örgütü uzantıları, İkizdere, Mersin Nükleer Santral ve Çanakkale Kaz Dağlarını kendilerine hedef seçtiklerini ifade etmekten çekinmiyorlar.
Ekolojik yapımızı bozmaya yönelik bu tür saldırılara Türk Devleti gereken cevabı verecektir...
İkizdere'de, Mersin Nükleer Santralı da, Kaz Dağları da bizimdir...

KOMANDO KUŞATMASI, BİZLERİ MUTLU ETTİ..
Türk Milletinin mutluluğu için devletimizin tabii varlıklarımızı koruması kadar doğal ne olabilir...
Kaz Dağları’nı kapsayan sıkı koruma, bu anlamda Türk Milletini elbette ki mutlu etmiştir..”

Erdem Sürek