Aşı  haritasında mavi olan Çanakkale’de vakalar  yükselmeye başladı. Delta varyantı ile ülke genelinde yeniden yükselişe geçen Koronavirüs vakaları ve ölüm oranları Çanakkale’de de bir haftada 100 bin kişide görülen vaka sayısı 31’den 81’e yükseldi.  Yükselen vaka sayısı nedeni ile bir açıklama yapan Çanakkale Velisi İlhami Aktaş, vatandaşları aşı olmaya çağırdı.

2020 yılı başında Çin’de ortaya çıkan ve kısa süre tüm dünyaya yayılarak pandemi ilan edilen Koronavirüsü etkisini sürdürüyor.  Özellikle dünyanın aşı oranın artması ile hayat normale dönerken yeniden yayılmaya başlayan Delta varyantı, kısa sürede yayılmaya başladı. Ülkemizde de görülen delta varyantı vakalarının ardından, normalleşme sürecinde vatandaşların tedbirleri elden bırakması ile birlikte vakalar yeniden yükselişe geçti.  Sağlık Bakanı Fahrettin Koca 100 bin kişide görülen vaka sayısını gösteren haritayı paylaştı. Bakan Kocanın Paylaştığı haritaya göre ülke genelinde vakalar artış gösterirken, aşılama haritasında mavi olan Çanakkale  vaka sayısı 312den 81’ yükseldi.  

Çanakkale’deki vakaların artmasının ardından yazılı bir açıklama yapan Çanakkale Valisi İlhami Aktaş vatandaşlara maske, mesafe ve aşı konusunda  vatandaşları uyardı.  Tekrar yüksek vakaları görmemek, tekrar kapanmamak için hep birlikte Koronavirüs’e karşı alınan tedbirlere uyulması gerektiğinin önemine değinen Vali İlhami Aktaş “Salgın henüz bitmedi. Tüm sağlık çalışanlarımız özverili ve fedakar bir şekilde vatandaşlarımızın sağlığı için mesai mefhumu gözetmeksizin çalışıyor. Sağlığımız için büyük önem arz eden; temizlik, maske ve mesafe kurallarına riayet etmeliyiz . Elimizden gelen fedakarlığı göstererek sağlık çalışanlarımıza yardımcı olalım. Kendi sağlığımız ve sevdiklerimizin sağlığı için aşımızı olalım” dedi.
 
 Şerife Erdem