Biga Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çanakkale Valiliğinin talimatı ile İlçede faaliyet gösteren ve yangın çıkarma riski taşıyan biçerdöver ve Balya Makinaları sürekli kontrol ediliyor. Kontrol esnasında görevli personeller tarafından çiftçilere bilgiler veriliyor.

Son günlerde yaşanan yangınlar henüz devam ederken oluşan hassasiyetler üst seviyeye çıktı. Yangın bölgelerinden bir olan Çanakkale’de de olası bir yangını önlemek için tük kamu kurumları da teyakkuzda. Bu kapsamda Çanakkale Valiliğinin, Orman yangınına yada kırsal alan yangınlarına sebebiyet verebilecek nitelikte biçerdöver ve balya makinalarının denetim ve kontrollerine edilme çalışmalarına yönelik yayınladığı genelge sonrasında Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, denetim faaliyetlerini sürdürüyor. İlçede bulunan Biçerdöver ve Balya Makinası sahibi çiftçiler, görevliler tarafından tek tek denetleniyor.

Personeller Alanda Çiftçileri Denetliyor
Zirai personeller tarafından Valilik kararı gereği "Orman yangınına yada kırsal alan yangınlarına sebebiyet verebilecek nitelikte biçerdöver ve balya makinalarının denetim ve kontrollerine" devam ediyor. Köylerde bilgilendirme çalışmaları ile tohumluk mısır ekili sahalarda kontroller gerçekleştiriliyor.  Biga Tarım ve Orman İlçe Müdürümüz Fevzi Atmaca, Orman İşletme Müdürü İhsan Tunç ve İlçe Jandarma Komutanı Hüseyin Servi ile birlikte Karabiga da ormanlık alanları ve Hisarlı, Pekmezli ve Selvi köylerdeki mevsimlik işçi konaklama alanları da  ziyaret edilerek yangın riskli bölgelerde incelemelerde bulundular. 
 
İsmail Şen