Antalya ve Muğla Başta olmak üzere pek çok İlde çıkan yangınlar sonrasında mağdur olan çiftçilere Çanakkaleli çiftçilerden destek. Yangın bölgelerinde artan ihtiyaçlardan bir tanesi ise hayvan yemleri oldu. Bu kapsamda harekete geçen Biga’lı ve Kumkaleli çiftçiler yangın bölgelerindeki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacı ile yardım topladı. 

Yangın bölgelerinde yaralar bir bir sarılırken, bölgelerde artan ihtiyaçlardan bir tanesi de hayvan yemleri.  Yangından etkilenen çiftçiler ve hayvan besicilerine yönelik desteklerde bulunmak üzere harekete geçen çiftçiler, saman ve buğday topladı. Biga, Tokatkırı, Hacıhüseyin Yaylası ve Kocagür Köy Muhtarları el birliği yaparak köylülerden topladıkları arpa ezmesi ve buğdayları Manavgatlı köylülere gönderdi.   Kaymakam Mustafa Can'ın bilgisi dahilinde köylülerden toplanan arpa ezmesi ve buğdaylar, Antalya İli Manavgat İlçesinde yangın afetinden etkilenen üreticilere dağıtılmak üzere Biga Ticaret Borsasının nakliye yardımı ile Manavgat İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü Antbirlik Depolarına teslim edilmek üzere yola çıkarıldı. Biga İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, yaptığı açıklamada, “Yardımda bulunan üreticilerimize teşekkür ederiz. Bu vesile ile yangın afetinden etkilenen tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” dedi.

Kumkaleli Çiftçilerden de Destek Geldi
Yangında mağdur olan vatandaşlara bir destek de Kumkaleli çiftçilerden geldi. Kamyonlara yüklenen samanlar Muğla’da ihtiyaç sahibi olan çiftçilere verilmek üzere yola çıkarıldı. Konu ile ilgili açıklama yapan AK Parti  İl Genel Meclisi Üyesi Şener Akçay “Muğla’da çıkan Orman yangınları nedeniyle evlerinden, ürünlerinden olan vatandaşlarımıza Kumkale üreticilerimizden Mehmet Yücel bey ve Ak parti İl Genel Meclis üyeleri olarak, mağdur vatandaşlarımızın hayvanları için saman balyalarımızı mağdur olan çiftçilerimize ulaştırmak İçin bizlere aracı olan Milas İlçe Tarım ve Orman müdürlüğüne gönderdik. Doğa ve hayvan bizsiz yaşar ama biz insanlar doğa olmadan ve hayvanlar olmadan yaşamımızı sürdüremeyiz. Allah kimseyi çaresiz bırakmasın. Gün birlik ve beraberlik günü. Devletimizin ve Milletimizin her zaman yanındayız” dedi.
 
Cuma Deren