1 Temmuz'dan itibaren sokağa çıkma kısıtlamaların tamamen kalkması ve yeni normale girilmesiyle birlikte hafta sonu bütün plajlar sıcaktan bunalan vatandaşlar tarafından akına uğradı. Çanakkale'nin merkezdeki plajları olmak üzere, Kepez ve Güzelyalı plajı, Eceabat'taki tesisler ve plajlar, Kabatepe plajı ve birçok otelin sahilleri denize girmek isteyen vatandaşlar tarafından doldu. Bir süredir merkezde devam eden müsilajla ilgili kaygıları olanlar plajlarda, müsilajın poyrazın ve akıntının etkisi ile müsilajın kalmadığını görünce  mutlu olarak keyifli vakit geçirdi.

1 Temmuz’un ardından sokağa çıkma ile ilgili kısıtlamaların tamamen kalkmasıyla birlikte hafta sonu Çanakkale'nin bütün plajları doldu taştı.
Hala tereddütleri ve algıların etkisinde kalan günlük denize girmek isteyenler ise geyikli ve Asoss sahillerine yöneldiler. Artan sıcaklıklar ile bunalan kentliler uzun sürenin ardından hem kısıtlamanın hem müsilajın kalkmasından sonra rahat bir hafta sonu geçirdi. Pazar günü park bahçe ve mesire alanlarında da tıpkı plajlardaki gibi yoğunluğun olduğu gözlemlendi. Güzelyalı ve Kepezdeki piknik alanları ve sahiller bu yazın en yoğun kalabalığını gördü.
 
Şerife ERDEM