Ayvacık Belediyesi, özellikle yazın bölgeye gelen yerli ve yabancı turistlerin şehir içinde oluşturduğu trafiği rahatlatmak amacı ile yeni bir çevre yolu yapımına başlandı.

Assos, Babakale Köy, Hüdavendigar Camisi, Smintheion Antik Kenti, Zeus Altarı gibi tarihi alanların yer aldığı Ayvacık İlçesini her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Özellikle yaz aylarında oluşan kalabalık İlçenin içinden geçen çevre yolu nedeni ile trafik çoğu zaman zorlaşıyor. İlçede yaşanan bu sıkıntıyı en aza indirmek amacı ile Ayvacık Belediyesi ile Orman Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol ile  yeni çevre yolu belirlendi. İlçenin trafiğini rahatlatacak bu çevre yolunun çalışmaları ise bu hafta başladı. Yapılan yeni yol çalışmasını yerinde inceleyen Belediye Başkanı Mesut Bayram, yetkililerden bilgi aldı.

Yapılan incelemelerin ardından bir açıklama yapan ve yol yapım çalışmaları hakkında bilgiler veren Ayvacık Belediye Başkanı Mesut Bayram “Şehir içi trafiğini rahatlatmak için çalışmalarımız devam ediyor.  Bu çalışmalarımız arasında şehir içi trafiğini en asgari düzeye indirmek için çevre yolu düzenlemesine başladık. Ayvacık Belediyesi olarak Orman İşletme Müdürlüğü ile imzaladığımız protokol doğrultusunda ilçemize yeni bir çevre yolu kazandırdık. Çanakkale istikametinden Ayvacık girişine 600 m önce mesafede olan çevre yolumuz, Toki konutlarının 400 m ilerisine bağlanacaktır. Şehir içi yoluna alternatif olacak olan stabilize olarak 2.5 kilometre uzunluğunda ki  yolun çalışmalarına başladık. Yapılacak olan yol Çanakkale - İzmir yolu ile Tuzla Kösedere yolunu birbirine bağlayacak ve ağır tonajlı kamyonların zorunlu geçiş güzergâhı olacak. Bu çalışma şehir içi trafiğin de ağır tonajlı araçların oluşturduğu yoğunluğu ortadan kaldıracaktır” dedi.
 
Şerife Erdem