Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, İlçede yapımı devam eden yapılara yönelik gerçekleştirdiği inceleme ziyaretleri kapsamında, Depreme dayanıksız olduğu tespit edilen ve yıkıldıktan sonra sene başında temelleri yeniden atılan Terzialan İlkokulunu ziyaret ederek incelemelerde bulundu.

2018 yılında Terzialan İlkokulu bir çok yenilikler yapılmıştı. Okulun Çatı yenilenmiş , robotik kodlama sınıfı kurulmuş , bazı sınıflar yenilenmiş , Kütüphane ve idari binalar yenilenmiş , çok amaçlı salon , yemekhane ve merdivenler yenilenmiş , su arıtma sistemi kurulmuştu. Ancak daha sonra yapılan tahlillerle depreme dayanıksız olduğu tespit edilmiş ve sınıfların bir bölümü Ş. Bnb. Ercan Kurt Ortaokuluna , bir kısmı da , yan tarafta önceden yemekhane olarak kullanılan bina ya taşınarak yıkılmıştı. Yıkılan İlkokulun inşaatı yeniden başlanarak temelleri atıldı. Yapılan devam eden okulu inceleyen Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal İncelemelerde bulundu.
 Çan Kaymakamı Mustafa Gürdal, Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen ve Süle Mahalle Muhtarı Aziz Keskin temeli atılan Terzialan İlkokulunu ziyaret ederek, okulun İnşaatında incelemelerde bulundu. Kaymakam Gürdal,  İncelemeler sırasında inşaatı üstleyen firma  yetkililerinden çalışmalar hakkında bilgi aldı. İncelemelerinin ardından Kaymakam Mustaf Gürdal, Terzialan ilkokulu inşaatı bittiğinde yeni okulun 8 derslikli Terzialan Beldesinde eğitim öğretim gören öğrenciler için modern bir ilkokul olacağı bilgisini verdi. Okulun inşaatının yapımında desteğini esirgemeyen Terzialan Belediye Başkanı Tuncay Göymen’e de teşekkür etti.
 
Cuma Deren