Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların eğitimindeki önemi vurgulamak, kamuoyunun trafik güvenliğine yönelik duyarlılığının artırılması ve trafik kazalarının azaltılması amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk Cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü'' olarak kutlanıyor. Bu anlamlı hafta kapsamında her yıl çeşitli etkinlikler yapılıyor. Bu yıl Koronavirüs salgını nedeni ile  etkinlikler gerçekleştirilmezken Yenice Kaymakamı Musa Göktaş’ın da katılımı ile Yenice İlçesinde   trafik denetimleri gerçekleştirildi.

Yenice Kaymakamı Musa Göktaş, beraberinde Cumhuriyet Başsavcısı  Görkem Hergül, Hakim  Gökhan Yıldız ve Daire Amirleri ile birlikte bu yıl 1 - 7 Mayıs tarihleri arasında “Evdeyim ama Trafik Kuralları Aklımda, Trafikte Her Yıl Daha İyiye, Emniyet Kemerimi Unutmam” mottoları ile kutlanan Karayolu Trafik Haftası etkinliği gerçekleştirildi.  İlçenin Uygulama Noktasını ziyaret eden Kaymakam Musa Göktaş ve beraberindekiler,  İlçe  Jandarma Komutanı Fatih Seçgin ve İlçe Emniyet Amiri V.  Bektaş Akın’dan bilgi aldılar. Kontrol noktasında ekipler trafik kurallarının denetlerken bir yandan da 17 günlük tam kapanma sürecinde sürücülerin  izin belgelerini kontrol etti.  Uygulama noktasında incelemelerde bulunan İlçe Kaymakamı Musa Göktaş ve beraberindekiler  araç sürücülerine trafik kurallarıyla ilgili uyarıcı bilgilerin yer aldığı broşürler dağıttı, ekiplerin ve vatandaşların Trafik Haftasını kutladı, sürücülere iyi yolculuklar dilediler.

Kaymakam Musa Göktaş Karayolu Trafik Güvenliği Günü denetiminin ve programının ardından 17 Günlük tam kapanma süreci kapsamında açık olan iş yerlerini denetledi. Kaymakam Musa Göktaş, beraberinde İlçe Jandarma Komutanı  Fatih Seçgin, İlçe Emniyet Amiri V. Bektaş Akın ve Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı  Cengiz Erdem ile birlikte Tam Kapanma Genelgesi kapsamındaki tedbirleri yerinde inceleyerek yetkililerden bilgi aldı. Tam Kapanma sürecinin safahatı ile toplum sağlığının korunması için fedakarlık yaparak kurallara uyan esnaf ve vatandaşlarımıza teşekkür eden Kaymakam Göktaş, işlerine devam ede esnafa da hayırlı işler dileğinde bulundu.

İsmail Şen