EŞİ BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ STRATEJİ İLE, CHP' NİN ÜYE ÇOĞUNLUĞUNU ELİNDE TUTTUĞU ÇANAKKALE İL GENEL MECLİSİ'Nİ YIKIP GEÇEN, CHP' NİN YEREL İKTİDARINI ADETA YIKAN, BAĞIMSIZ KATILDIĞI BAŞKANLIK SEÇİMİNDEN GALİP ÇIKAN NEJAT ÖNDER'E, PARTİ ROZETİNİ ELLERİ İLE TAKIP, SKI SIKI TOKALAŞAN İSİM CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN OLMUŞTU.

Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, pandemi süreci boyunca, salgın önlemleri kapsamında kimse ile tokalaşmıyor, Türk geleneklerinde var olan, sağ elini avucu açık şekilde kalbine götürerek selamlaşıyordu.
Yabancı devlet adamları ile buluşmasında da aynı yöntemi uygulayan Erdoğan, bir ilk' e imza atıp, aylar sonra ilk' kez, İl Genel Meclisi Başkanlık seçiminin galibi Önder ile tokalaşarak dikkat çeken pozu oluşturmuştu.
İl Genel' de CHP' nin Yerel iktidarını sona erdiren Başkanlık seçimi ardından, dikkatlerin odağına yerleşen ve sonucun sorumlusu olarak ismi dile gelenlerden olan İl Başkanı Ural' ın, dün yaptığı bir paylaşımı sonrası, partililerinden manidar ifadeler eşliğinde tepki topladığı öğrenildi.

"YERELDE SONUÇ ORTADA. GENELİ BIRAK..."
SEÇİM KAYBEDEN ÖRGÜT KURMAYI, CHP GENEL BAŞKANINA YAPTIĞI ZİYARETTEN SÖZ EDER İKEN;
"YEREL GÜNDEMİ, ÇANAKKALE VE GENEL SİYASETİ DEĞERLENDİRDİK.." ifadesini kulandı.
Meclisin iktidarını kaptırmakla suçlanan isimler arasında adı geçen İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın bu anlatımına, Seçim sonucuna öfkeli örgütten çarpıcı ifadeler ile yorum gecikmedi;
"Elimizdeki İktidarı kaybettik. Bırak genel siyaseti, yerel siyaset ortada"  

--------------------------------------------
ZİYARETİ ANLATIR PAYLAŞIMA, CHP ÖRGÜTÜNDEN MANİDAR TEPKİ;
"BIRAK GENEL SİYASETİ, YEREL SİYASET ORTADA”
--------------------------------------------

CHP ' nin, kaybettiği İl Genel Meclisi'ndeki iktidarına örgütten tepkiler gele dursun, Sonuçtan sorumlu isimler arasında adı geçen İl başkanı Ural' ın bir paylaşımı, siyasetin tartışma yaratan gündem maddesine dönüştü.

"KAZANANA SIKI SIKI TOKA, KAYBEDENE YUMRUK..."
İl başkanı Metin Ümit Ural' ın adı; Çanakkale'de siyaset tarihine geçen İl Genel Meclis Başkanlığı seçimi başarısızlığı ile çöken Meclisin CHP çoğunluğu ve yerel iktidardan olmanın sorumluları arasında gösterilmişti. 
İl Başkanı Ural' ın, Gene Başkan Kemal Kılıçdaroğlu' na yaptığı ziyaret sırasında çekilen fotoğrafları paylaşımında kullanması ardından, Başkanlık Seçimi sonucuna tepkili partilileri;
"Seçim kazanıp Başkent' e giden Önder' e , AK Parti grubunda parti rozetini Cumhurbaşkanı göğsüne taktı.  Seçimin galibi Önder'i , Cumhurbaşkanı tokalaşıp kutladı, CHP' nin İl Genel Meclisindeki iktidarını yıkan seçimin sorumlularından bizim Başkan Ural ise, yumrukla selamlandı.
Galibe toka, mağluba yumruk" şeklinde ifadeler ile yüz gülümseten manidar bir yorumda bulundukları gözlendi.

BLOKLAŞAN ÇAĞRI İLE 10, TEK BAŞINA 9
Kaybedilen seçimin sorumluları arasında adı geçen İl Başkanı Metin Ümit Ural' ın, Genel başkan ziyareti ve ziyareti anlatır ifadeleri yanı sıra buluşmada çekilen fotoğrafları bir anda siyaset gündeminin tartışılanına dönüştü.
CHP örgütünde dillenen ve kulaktan kulağa yayılan çarpıcı söylemlerde; "İl Genel Meclisi Başkanlığı seçimi öncesi, İki Milletvekili, İl ve Merkez ilçe Başkanları yanı sıra, Belediye Başkanlarının da taraf olduğu isme 10 oy çıktı.
Üst düzey kurmayların Blok şekilde destek verdiği Gelibolu Meclis üyesi 10 oyda, mevcut başkan ise tek başına 9 oy alıp, ortaya siyaseten ders çıkarılması gereken bir tablo çizdi.
Kademeli kıdemli kurmaylar bir oluyor 10 oy alıyor, biri çıkıyor tek başına 9 oy alıyor. İşte bu noktada yerel Siyaseti okumak gerek" ifadelerini kullanmaya başladı. 

GENEL ŞURADA KALSIN, SEN YERELE BAK...
Ural' ın, Genel Başkan Kılıçdaroğlu' nu Ziyaretini anlatır paylaşımında kurduğu cümlede geçen;
"Gn. Başkanım, Sn. Kemal KILIÇDAROĞLU ile yerel gündemi, Çanakkale ve genel siyaseti değerlendirdik. Geçmişe değil geleceğe bakacağız. Çanakkale' ye selamları var." ifadesine, İl Genel Başkanlık seçiminde yaşanan mağlubiyete öfkeli örgütten, çarpıcı ifadeler ile yorumlar geldiği öğrenildi.

Birçok partili; "Mağlubiyet ortada, birileri kalkmış 'Çanakkale ve genel siyaseti değerlendirdik' diyor. Yerel ortada, sen bırak genel siyaseti, onu Ankara yapıyor zaten.. Kazanılan yerel iktidar gitti, meclis çoğunluğu çöktü gören yok, yerel gündemi değerlendirdiklerinden söz edenler, bir de kalkıyor 'Kılıçdaroğlu' nun selamı var' deyip,  sıcak gündemi soğutmaya çalışıyor. Yaşanılan mağlubiyeti unutturmaya uğraşıyor." ifadeleri ile İl Başkanı Ural' ı da sorumlu tuttukları seçim sonucu nedeni ile istifa etmesi gerektiğini savundu.

Erdem Sürek