Karantina nedeni ile evlerinden çıkamayan vatandaşlar yönelik Çanakkale AFAD İl Müdürlüğü Online eğitim düzenliyor. Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilen Afet Farkındalık Eğitimi bu Pazar da saat 14:00’da gerçekleştirilecek.  Eğitim sırasında soruları doğru cevaplayan vatandaşlara hediye de verilecek.

Deprem Kuşağının birinci bölgesinde yar alan Ülkemizde olduğu gibi Çanakkale’de fay hattı bölgesinde yer alıyor. Deprem kuşağının birinci bölgesinde yer alan Çanakkale’de yaşanabilecek olası bir depreme, yangın veya sel felaketinde  vatandaşların hazır olması büyük bir önem taşıyor.  Bu kapsamda 81 ilde verilen eğitimlerle vatandaşlar afetlere karşı bilinçlendiriliyor. Afetlere  karşı halkı bilinçlendirmek amacı ile   İçişleri Bakanlığı tarafından 2021 yılı Afet Eğitim Yılı olarak ilan edildi. Bakanlık, afetlere hazırlıklı bir Türkiye için toplumda önlem alma kültürü oluşturmayı  hedefleyen , bu dönüşümü gerçekleştirmek ve vatandaşların  afetlerde güvende kalabilmeleri için  2021 yılı ‘Afet Eğitim Yılı’ olarak  ilan edilmesinin ardından, 81 İlde olduğu gibi Çanakkale’de de AFAD ekipleri eğitim çalışmalarını sürdürüyor. Kamu kurum ve kuruluşlarına yönelik sürdürülen eğitimlerin yanı sora Koronavirüs salgını nedeni ile toplantılar düzenlenemeyince Online ortamdan vatandaşlara afet eğitimi veriliyor. Çanakkale AFAD Müdürlüğüne bağlı ekipler,  500 kişinin katılımı ile sınırlı zoom uygulaması üzerinden gerçekleştirdiği eğitimler bu hafta da gerçekleştirilecek. Soruları doğru cevaplayan vatandaşlara Afad çantasının verileceği eğitimler yine 500 kişi ile sınırlı olacak.

Sorulara Doğru Cevap Verenlere Afet Çantası Hediye Edilecek
Yarın yapılacak eğitim ile ilgili AFAD İl Müdürlüğünden verilen bilgilerde “2021 yılının Türkiye Afet Eğitim Yılı ilan edilmesi nedeniyle Çanakkale AFAD İl Müdürlüğünce 11 Nisan 2021 Pazar günü saat 14.00'da halka açık olarak Zoom uygulaması üzerinden online Afet Farkındalık Eğitimi verilecektir. Eğitim esnasında AFAD eğitmeni tarafından sorulacak soruyu doğru cevaplayan bir katılımcıya kura ile Afet ve Acil Durum Çantası hediye edilecektir. Katılımcı sınırı 500 kişi olup, eğitimin ardından katılımcılara e-sertifika düzenlenecektir. Eğitim için ön kayıt oluşturabilirsiniz. Unutmayın, afetlerde bilgi hayat kurtarır.  Zoom uygulaması üzerinden eğitime katılmak için id: 956 2172 9110” ifadelerine yer verildi.

İsmail Şen