Haftalar, aylan önce CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek' i eleştirir paylaşımlara imza atan ve dikkatleri üzerine toplayan İl Başkanı Metin Ümit Ural'ın, şimdilerde CHP' li Belediye Başkanı Ülgür Gökhan'ı eleştirir paylaşımları beğeni attığı, sonra da beğenisi çektiği iddialarının odağında.

İŞİTENİ ŞOK EDEN TEKLİF;
"ADAY OL, DESTEKLEYELİM...!"
Siyaset kamuoyu, dün gün boyunca,  İl Genel Meclisi Başkanlık görevini son iki yıldır yürüten CHP' li Sadık Göğüsgeren'e yöneltildiği ileri sürülen teklifi konuştu.
Sonrası yaşanan şok gelişme, sürpriz aday Nejat Önder’ le bir başka hayat buldu.
Alınan bilgiye göre, CHP' de yaşandığı öne sürülen kutuplaşma, Meclisin muhalif kanadından bir teklif çıkardı.
İddiaya göre; Başkanlık görevini iki yıldır sürdüren CHP' li Göğüsgeren' in, Bağımsız aday olarak seçime katılması durumunda, AK Parti ve MHP' li bazı üyeler kendisini destekleyeceklerini bildirdi.
Göğüsgeren teklifi geri çevirdi.. Çıkan sürpriz aday Muhalif safları Nejat Önder’e birleştirdi.
AK Parti oyları, adayına değil, CHP’ nin sürpriz adayı Nejat Önder’e gitti. 17’ ye 16 oy ile Önder Meclisin yeni Başkanı seçildi. CHP’ nin grup kararı adeta grupta kaldı.
Çevre tutkusu, RES, JES ve ekoturizme karşıtlığı ile bilinen Önder’ in bir süre önce aday adaylığı gündeme geldiğinde, Önder’e açık destek sunan Çevre ve Doğa Dernekleri Federasyonu Başkanlığı, adeta Seçime yön veren STK oldu.    

---------------------------------------
BİR YANDA 'U' DÖNÜŞ,
BİR YANDA İTTİFAK...
--------------------------------------

İl Genel Meclisi'nin, önümüzdeki üç dönemlik Başkanlık seçimi öncesinde ve sırasında yaşanılanlar, bilindik bir sözü hatırlattı. "Siyasette 24 saat, çok fazla süre..."
Meclisin yeni Başkanı, sürpriz aday Nejat Önder oldu. Siyasetin oy hesapları bir anda değişti. CHP’ nin ilk adayı değil, sürpriz adayı Önder Seçimi Muhalefetin oyları ile kazanmış oldu.
İl Genel Meclisi Başkan adayını belirlemek  için, CHP' de  gerçekleşen 'ön' seçim öncesinde, parti içi kulislerin iddialı söylemi adeta kulaktan kulağa yayıldı.
"Erkek' de destekliyor, Gökhan'da..." ifadesi ile, isminin öne çıkarıldığı gözlenen, Gelibolulu il Genel Meclis üyesi Nihat Öner,  önceki gün yapılan seçimde Partisinin Başkan adayı olarak sandıktan  çıktı.

SİYASETEN TERS DÜŞENLER, ORTAK İSİMDE UZLAŞTI
CHP' nin kurmayları arasında parti içi gerginlik yaşandığı, sosyal medya paylaşımlarına  konu olmuş, İl Başkanı Metin Ümit Ural' ın düzelediği bir basın toplantısında, CHP Genel Başkan yardımcısı Av. Muharrem Erkek' i hedef alan  bazı sözleri Yerel Gazetelerin manşetlerine oturmuştu.
İl Genel Meclisi' nin,  3 yıl süre ile Başkanlığını yapmaya  aday isminin belirlenmesi sürecinde, Meclisin çoğunluğunu elinde tutan CHP' de, Meclis üyeleri arasında yapılan ön seçimde, küskünlüklerin ve kırgınlıkların  bir yana bırakılıp, bir isim üzerinde bloklaşıldığı ileri sürüldü.
İddiaları desteklediği vurgulanan gelişme olarak gösterilen ve parti içi kulislerde dillendiği gözlenen söylem ise şöyle oldu;
"Ön seçim geçen hafta yapılaıcaktı. Planlanan ön seçim, Meclis üyeleri biraraya gelmesine karşın günler sonrasına, hafta başına ertelendi.
Görülen o ki, Kurmaylar oturup uzlaştı... Geçen dönem başkanlığı için ismi ön plana çıkan Meclis üyesi, önümüzdeki 3 dönemin Başkanı  olarak, düne kadar  birbirlerini eleştiren Kurmayların ortak adayına dönüştü."    

MUHALEFETTEN; 'ADAY OL, DESTEKLEYELİM...'
İl Genel Meclisi'nin üye çoğunluğunu elinde tutan ve İktidar olan CHP' de, yapılan ön seçim sonrası yeniden aday olamayan Mevcut Başkan CHP' li Sadık Göğüsgeren' e, iddiaya göre AK Parti ve MHP' li Meclis üyelerinin bazılarından; "Bağımsız aday ol, destekleyelim" teklifi yapıldı.
Meclis çalışmaları sırasında siyaseti bir kenara bırakıp, Çanakkale' ye hizmet etme noktasında birbirlerini daha iyi tanıdıklarını dile getirip, götürdükleri tekliflerinde; "Başkan adil oldun, yeni dönemde de senle devam edilem." ifadesini kullandığı ileri sürülen Meclisin muhalif kanadından bazı Meclis üyelerinin, Göğüsgeren'i ikna çalışması yaptıkları alınan bilgilerden.

SÜRPRİZ ADAY, MUHALEFETİN OYLARINI KAPAN OLDU…
Siyaset kamuoyu, dün gün boyunca,  İl Genel Meclisi Başkanlık görevini son iki yıldır yürüten CHP' li Sadık Göğüsgeren'e yöneltildiği ileri sürülen teklifi konuştu.
Sonrası yaşanan şok gelişme, sürpriz aday Nejat Önder’ le bir başka hayat buldu. Önder partisinin ön seçimle belirlediği adayı 1 oyla geçip, üç yıl sürecek Başkanlık görevinde koltuğa oturacak isim oldu.

Erdem Sürek