ŞEHİDİMİN KEMİKLERİNİ SIZLATACAK GİRİŞİM,  ŞÖYLE DEDİRTTİ;
 
‘UTANMAZ  TORUN….!’
 
Dünya savaş tarihinde bir benzeri görülmemiş yaşanılanların adresi Çanakkale Cephesinden günümüze ulaşan, havada çarpışmış mermilerin birebir benzerini üretip, Repliça’ dan kazanç sağlayanlara tepki geldi.
 
Anadolu’nun dört bir köşesinden, Musul’ dan, Kerkük’ten, Osmanlı’nın himayesindeki pek çok adresten Çanakkale’ ye,  Vatan  Savunmasına koşan yiğitlerin, gözlerini kırpmadan Şehit düştüğü topraklarda rastlanılan havada çarpışmış mermi çekirdeklerinin bire bir kopyasını üreten kendini bilmezler, İnternet üzerinde geçekleşen Mezatlarda,  Kahraman Ecdat üzerinden  para kazanmaya başladı.
 
Dedesi, Deniz Zaferi’nin mimarı Nusret mayın gemisinin kahraman kaptanı olan, kendisi de dedesinin izinde ilerleyen kaptan Cihat Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından durumu anlatır bir paylaşımda bulundu.
 
Nusret’ in kaptanı İsmail Hakkı Bey’in torunu Cihat Gündoğdu, tanesi bin liradan satışa çıkarılan Replica’lara ateş püskürdü.

--------------------------------------------
ZAFERİN YIL DÖNÜMÜNE GÜNLER KALA,
LANETİ HAK EDEN SAHTEKARLIK….
-------------------------------------------
 
Replica mermiler ile Çanakkale Ruhu üzerinden kazanç elde etme uğraşı, “Bu ne büyük utanmazlık…” dedirtti.
 
Çanakkale Ruhu'na saygısızlıkta sınır tanımayan kendini bilmezler, Dünya savaş tarihinde bir benzeri görülmemiş yaşanılanların adresi Çanakkale Cephesinden günümüze ulaşan, havada çarpışmış mermilerin birebir benzerini üretip, Replica’ dan kazanç sağlamaya başladı.
 
18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi'nin 106'ncı yıl dönüme sayılı günler kala, Destansı kahramanlıkların Coğrafyası Şehitler diyarında, cephede rastlanılan ve her biri kanlı savaşın izini üzerinde barındıran ‘Havada çarpışmış’ mermi çekirdekleri, Dünya Savaş tarihine bir ilk olarak geçmişti.
 
Şehitler coğrafyası Çanakkale’de destanı yazan Mehmetçiğin, Kutsal kanından izler barındıran hatıralarına, internet üzerinden düzenlenen online müzayedeler ile tarifi imkansız bir saygısızlık yapıldığı ortaya çıktı.
 
Dedesi, Deniz Zaferi’nin mimarı Nusret mayın gemisinin kahraman kaptanı olan, kendisi de dedesinin izinde ilerleyen kaptan Cihat Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından durumu anlatır bir paylaşımda bulundu.
 
Nusret’ in kaptanı İsmail Hakkı Bey’in torunu Chat Göndoğdu, tanesi bin liradan satışa çıkarılan Replica’lara ateş püskürdü.
Asılları,  Tarihi Gelibolu Yarımadası'ndaki müzelerde sergilenen havada çarpışıp, bir birine kaynamış mermi çekirdeklerinin bire bir kopyasını üretip, internet üzerinde düzenlenen mezatlarda satışa çıkaranlara, Türkiye lanet okur oldu.
 
Dünya Savaş tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Destanı gibi, Tarihe  ‘en kanlı savaş’  olarak geçen Çanakkale Kara Savaşları sırasında, Mehmetçik yedi düvele geçit vermemiş, Vatan savunması sırasında gözünü kırpmadan Şahadet şerbetini içmiş kefensiz halde Vatan toprağına düşmüştü.
 
Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin ön sözü olarak sayılan ve Çanakkale Ruhu ile kazanılan Deniz Zaferi gibi, Anafartalar Zaferi de, Tarihe altın harflerle yazıldı.
 
Dünyanın en kanlı Savaşının üzerinden bir asır geçti, bu gün halen dahi 253 bin Şehidin yattığı topraklarda, savaşın izlerine rastlamak, şarapnel parçası, mermi çekirdeği gibi, kanlı çarpışmaların izlerine rastlamak mümkün.
 
METREKAREYE, 15 BİN MERMİ….
 
Savaş tarihini anlatır hatıralarda ve kaleme alınan kitaplarda, Çanakkale Savaşları sırasında cehennemi aratmaz görüntülerin oluştuğuna dikkat çekiliyor. Bir yanda top atışlarına tutulan, bir yanda makineli tüfeklerin mermi yağmuru yaşattığı Yarımada’ da, her patlama ardından parçalanan gövdeler, vatan toprağına düşüyor, barut ve kan kokusu, bu gün dahi ‘cehennemi aratmaz’ ifadesi ile özetlenmeye çalışılıyor.
 
Gelibolu Tarihi Alan Başkanı İsmail Kaşdemir, Çanakkale cephesinin, dünya harp tarihinde en yoğun çarpışmaların yaşandığı yerlerden olduğuna dikkat çekip;
"Çanakkale metrekare başına en fazla merminin düştüğü yerdir. Bu kadar mermi yoğunluğu altında mermiler her seferinde havada çarpışıyordu.” Şeklinde ifadeler ile yaşanılanı özetler iken,  Askeri kaynaklara göre, top atışları dışında, metrekareye yağmur gibi yağdığı belirlenen mermi sayısı, 15 bin denilerek anlatılıyor.
 
NUSRET’ İN KOMUTANI İSMAİL HAKKI BEY’İN TORUNU, 
CİHAT KAPTAN,  LANET OKUNASI SAHTEKARLIĞI İFŞA ETTİ...
Dedesi, Deniz Zaferi’nin mimarı Nusret mayın gemisinin kahraman kaptanı olan, kendisi de dedesinin izinde ilerleyen kaptan Cihat Gündoğdu, geçtiğimiz günlerde sosyal medya hesabından durumu anlatır bir paylaşımda bulundu.
 
Nusret’ in kaptanı İsmail Hakkı Bey’in torunu Chat Göndoğdu, tanesi bin liradan satışa çıkarılan Replica’lara ateş püskürdü.
 
Çanakkale Boğazı’na döşediği mayınlarla deniz savaşının kaderini değiştiren Nusret Mayın Gemisi’nin Komutanı Yüzbaşı İsmail Hakkı Bey'in torunu, kendisi de uzak yol kaptanı olan (Süvari)  Cihat Gündoğdu yaşanılan sahtekarlığa ifşa etti. Sosyal medya hesabından durumu özetler sert ifadelerin geçtiği paylaşıma imza attı.
 
Sanal ortamda, online müzayedeler gerçekleştiğini, gözlenen sor örneklerinin insan olanın içini sızlattığını belirtti.
Deniz Zaferi’ni kutlamaya günler kala, ‘havada çarpışan mermiler’ i denilerek, ecdadın hatıralarının yok sayıldığını, kazanç elde etmek uğruna  Aziz şehitlerin anılarının zedelendiğini vurguladı.
 
Kişisel sosyal medya hesabından duruma sessiz kalmayıp, tepki gösteren Kaptın Cihat Gündoğdu,
 "Son dönemde Çanakkale Muharebeleriyle alakalı sosyal medyada bir suistimal var.
Ben de bunu çabalarımla gündeme getirmeye çalıştım. Çanakkale Muharebeleri, Türk insanının zihninde önemli bir yer alıyor. Bu yüzden de suistimale çok açık bir konu. Bunun son örneği Çanakkale Muharebelerinde kullanıldığı iddia edilen iki İngiliz mermisinin havada çarpışmış olması. Aynı zamanda 11 yıllık bir saha deneyimine sahip koleksiyoner olarak zerre rastlamadığım, ihtimal dahilinde milyarda bir olan bir parçanın bir müzayede sitesinde Çanakkale cephesinde havada çarpışan mermiler olarak paylaşıldığını gördüm. Bunun üzerine bu duruma müdahale ettim, sosyal medyamda paylaştım. Müzayede sahibi de bu konuda mağdur olduğunu bana iletti. Kendisine bu ürünü verenin kabahatli olduğunu öğrenmiş olduk. Bu sayede de bu ürün kaldırıldı" ifadelerini kulandı.
 
Havada çarpışan mermilerle ilgili gözlenen sahtekarlığın ilk olmadığının altını çizen Cihat kaptan;
 "Ama bizim de bunları yapanlarla mücadelemiz her zaman olduğu gibi devam edecek.
Daha öncesinde mübarek bir şehit naaşına ya da itilaf askerinin naaşının kafatasına mermi çakanları da gördük bunu sırf sergilemek amacıyla, satmak amacıyla. O zaman da karşısında olduk. Bu olayın da karşıdayız. Bu ürünlerin nerelerde imal edildiğini gerekli yerlere bildirdik. Bu durumu suistimal eden kişilerle mücadelemiz devam edecek. Çünkü ben bir miras devraldım. Bu mirası da en iyi şekilde devam ettirmek adına bu yolda ilerliyorum. Bunda herhangi bir maddi kazancım yok. Sırf bu mirasa halel getirmemek adına bu suistimallerle ömrüm boyunca mücadele edeceğim."  diyerek sesini yükseltti.
 
MEHMETÇİĞİN ÜZERİNE, MERMİ YAĞMURU….
4 SAATTE 960 BİN MERMİ
Tarihin en çetin siper savaşlarına sahne Gelibolu yarımadasında,  19 Mayıs 1915 saldırısında Anzak birlikleri tarafından Türk askerinin üzerine,  4 saat boyunca tüfek ve makineli tüfeklerce mermi yağdırıldı.
 Askeri kayıtlara göre, birliklerin harcadığı mühimmat sayısı,  960 bin,
Bir avuç muharebe alanı içinde, üstelik siperlerin arası yer yer 10 metreyi buluyor iken, kabaca bir hesap yapıldığında, metrekareye tam 15 bin mermi düşüyordu.

 Cuma Deren