16 Şubat’ta Çanakkale’de etkili olan kar yağışının ardından miniklere yönelik tatlı bir yarışma başlatan Çan Belediyesi en güzel Kardan adam yapana hediye verileceğini duyurdu. Kar sonrasında kolları sıvayan Miniklerin yaptığı kardan adamlar yapılan değerlendirmenin ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Çanakkale Yıllar sonra 16 Şubat’ta kar yağışına teslim olmuştu. Kar yağışını sokakta eğlenceye dönüştüren çocuklara yönelik Çan Belediyesi de bir yarışma düzenleyerek en güzel kardan adam yapan çocuklar hediye verileceğini duyurdu. Kar yağışı sonrası çocuklar sokaklarda ebeveyenlerin de yardımı ile kardan adam yapmaya başladı.   Çanın her sokağında kardan adam yapan çocuklar yarışma için çekilen fotoğrafları da Belediyeye attılar. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün de değerlendirmesi ile belirlenen miniklere hediyeler verildi. Çan Belediye Başkanı Bülent Öz’ün makamında gerçekleştirilen törende dereceye giren miniklere Hediyeleri de Başkan Bülent Öz tarafından takdim edildi.
Törende bir konuşma yapan Belediye Başkanı Bülent Öz “Kar yağışının çocuklarımızın üzerindeki pozitif  etkisinden feyz alarak programladığımız ‘En Güzel Kardan Adam’ yarışması neticesinde dereceye giren çocuklarımıza hediyelerini verdik. Kendileri ve bizler için unutulmaz bir hatıra oluşturacak bu etkinlik sonrası minik yavrularımız ve aileleri ile bir araya geldik. Minik bedenlerinde var olan eğlence coşkusu ve çocuksu yüreklerinde yaşattıkları heyecan ile meydana getirdikleri ‘Kardan Adam’ tabloları için evlatlarımızı tebrik ediyorum” dedi.
 
Şerife Erdem