Yarım Asırlık Kuyular Toprağa Karıştı...
 
Kumköy Muhtarı Sosyal Medyadan Ateş Püskürdü..
 
“Bir Benzerini Yapmak Günümüzde  Mümkün Değil”
 
Bunun Adı Tarih Talanı”
……………………………
 
Muhtar, Fotoğraflarla Anlattı
…………………………………………….
 
Kumköy’de Yaşananlar, “Bunun adı YOK OLUŞ” Dedirtti
 
Ecdat yadigarı topraklarda, Osmanlı tarihinden izler iş makinalarıyla silindi gitti şeklindeki iddiaları Gazeteniz Vitamin manşetine taşımıştı.
 
Şehitler Diyarından gelen şikayet  253 bin kefensiz Çanakkale Şehidini emanet alan Vatan toprağında
  106 yıl önce yaşanan Cihan savaşı sırasında, Yarımada yaşayanlarının cephe gerisindeki yaşam alanlarının izleri, bir dizi çalışma nedeniyle yerle bir edilmişti.
 
Şehitler coğrafyasında akıl tutulmasına neden çalışmalara Kumköy Muhtarı da Sosyal Medya hesabından yaptığı paylaşımla tepkisini gösterdi.
 
Köy Muhtarı Hasan Sülün Facebook hesabından hayli çarpıcı bir tespitte bulundu. İş Makinaları ile yerle bir edilen kuyuların bir benzerini günümüzde inşa etmenin imkansız olduğunu savundu ve şöyle dedi “Keçili köyümüzün 500 yıllık kuyuları bugün bir tek taşını bile koyamayacağımız bu kuyular iş makinaları tarafından bu hale getirildi”  dedi.
 
 
Hafta sonuna saatler kala  VİTAMİN Haber Merkezine ulaşan Şehitler coğrafyasının yaşayanları, Tarihi Alan dışındaki bölgede süren, tarihi yok eden kepçeli kazmalı çalışmaları anlatır görseller üzerinden duruma tepkilerini göstermişti.
 
Vicdan sızlatmaya yettiğini savundukları çalışmaların, Gelibolu yarımadasında Osmanlı dönemine ait kalıntılar olduğunu, ancak şu sıralar  haritadan sildiğini iddia  etmişlerdi. Şehitler Coğrafyasının yaşayanları   “Yer Çanakkale. Yok olan ise Tarih” şeklinde ifadeler kullanıp serzenişte bulunmuşlardı.
 
PEKİ YA BURASI NERESİ?
1915 Çanakkale savaşları döneminde, Yalova Köyü ile birlikte dört koy halkı cephe gerisine taşınmış, bugünkü adıyla Kumköy olarak bilinen köyü kurmuşlardı.
 
 Erdem Sürek