Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de  sporcu ve Antrenörlerin katılımı ile Online olarak gerçekleştiriliyor.

Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Projesi kapsamında planlanan eğitim süreci aşamasında, 08-10 yaş grubu kız ve erkek öğrencilere yönelik uygulanmak üzere hazırlanan ve 12 aylık temel spor eğitimi sürecini kapsayan, kendi içerisinde birbirini takip eden üç aşamadan oluşan, uzun süreli ve çoklu branş eğitim modelini içeren temel spor eğitimi programı olan Sporcu Eğitimi ve Gelişimi Programı, pandemi dolayısı ile bir süredir Online olarak gerçekleştiriliyor. Uzun süreli sporcu gelişimi ve çoklu beceri eğitim yaklaşımlarını içeren program, Uzun süreli sporcu gelişimi yaklaşımı, yetenekli sporcuyu arama, bulma ve geliştirme, elit sporcu yetiştirebilme ve üst düzey sporda başarılı olmak amacı ile Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çanakkale’de de gerçekleştiriliyor.  Ancak salgın nedeni ile yüz yüze yapılmayan taramalar uzaktan eğitimle online olarak gerçekleştiriliyor.

Her branştan taramaların yapıldığı Çanakkale’de de Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün  çalışmaları ile online olarak gerçekleştirilen taramalara sporcular istediği branştan derslere katılabiliyor. Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen, Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı, antrenörlerin de katılımı ile devam ediyor.
 
Cuma Deren