Diyarbakır Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Türk Tabipler Birliği (TTB) Onur Kurulu üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp’in de bulunduğu beş kişi tutuklandı. “Örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan Dr. Gökalp için Türk Tabipler Birliği acil  Özgürlük çağrısı yaptı. Bu çağrıya destek veren Çanakkale Tabip Odasından da bir açıklama yapıldı.  Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, özgürlük çağrısını yineleyerek, Dr. Şeyhmuz Gökalp’ın en azından tutuksuz yargılanması gerektiğini söyledi.
 
Cuma günü Diyarbakır Başsavcılığı tarafından Demokratik Toplum Kongresi’ne (DTK) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında aralarında Türk Tabipler Birliği (TTB) Onur Kurulu üyesi Doktor Şeyhmus Gökalp’in de bulunduğu beş kişi tutuklandı. “örgüt üyesi olmak” suçlamasıyla tutuklanan Dr. Gökalp için Türk Tabipler Birliği acil  Özgürlük çağrısı yaptı. Türk Tabipler Birliğinin çağrısına Çanakkale Tabip Odası da deztek vererek bir açıklama yaptı. Yönetim Kurulu adına açıklamayı yapan Tabip Odası Başkanı Güleda Erensoy, Dr. Gökalp’in saygın bir doktor olduğunu belirterek “Biz, Çanakkale Tabip Odası olarak, Şeyhmus Gökalp'i iyi hekimliğinden biliriz. Dosdoğru insanlığından,dürüstlüğünden,kadirşinaslığından,misafirperverliğinden,herkesi eşit gören, bencillikten uzak, paylaşımcı, toplumcu düşüncelerinden biliriz. Şeyhmus Gökalp bu nedenledir ki Türk Tabipler Birliği içindeki en değerli konum olan yüksek onur kurulu üyesidir, düşünceleri, karakteri ve yaşam biçiminin oluşturduğu bütün, meslektaşları tarafından onur kuruluna seçilme nedenidir. Şeyhmus Gökalp, Türkiye'de daha önce yüzlerce, binlerce insana yapıldığı gibi, gerçeklerle en ufak ilgisi olmayan, gizli tanıklar aracılığıyla oluşturulmuş uydurma iddialarla önce gözaltına alınmış, yetmemiş, kaçma tehlikesi varmış gibi tutuklanmıştır. Türkiye'de adalet duygusu derin yaralıdır. AKP'li olmayan muhalif her bir vatandaş kendi ülkesinde yabancı konumuna düşürülmüş, ötekileştirilmiş, teröristleştirilmiştir. Her geçen gün, içimizden yeni bir terörist türetilmektedir. Barışcıl bir toplumsal hayata izin vermeyen organize ve kötücül suçlamalarla insanlar mahkemelere çıkarılmakta, dava dosyaları tutuksuz yargılanmayı gerektirecek kadar kanıtsız ve kolayca çürütülebilecek iddialarla dolu iken mahkemeler, tutuklama kararı vermektedir. Yargılama süreci, cezalandırma sürecinin bir parçası olmuştur.
 
Türk Tabipler Birliği, hekimlerin özlük hakları kadar, toplumcu bir bakış açısıyla toplumun sağlık hakkı için de verdiği mücadelede siyasal iktidarları hep rahatsız etmiştir. Pandemi dönemi boyunca, Sağlık Bakanlığı'nın hasta ve ölüm sayıları üzerinde gerçekleri gizleme odaklı ve sağlık çalışanlarının koşullarını görmezden gelen anlayışına karşılık tüm toplumun gözü, kulağı Türk Tabipler Birliği üzerinde olmuştur. Türk Tabipler Birliğinin pandemi boyunca tespitleri ve önerileri toplum tarafından dikkatle takip edilmektedir. Türk Tabipler Birliği, Türkiye'nin en güvenilir kurumlarından biri kabul edilmektedir. Çanakkale Tabip Odası olarak böyle bir kurumun parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Böyle bir kurumun, en saygın organı olan Yüksek Onur Kurulu'na seçilen hekimlerin Türk Tabipler Birliğinin temsil ettiği değerleri en duru haliyle temsil ettiğinin bilinciyle, Dr. Şeyhmus Gökalp'in arkasındayız. Şeymus Gökalp suç işlememiştir, hiç olmazsa tutuksuz yargılanmayı haketmektedir. Şeyhmus Gökalp tutuksuz yargılanmalıdır. Adalet yerini bulduğunda, bizleri o muhteşem misafirperverliğiyle Diyarbakır'da ağırlamış olan Şeyhmus Gökalp'e sözümüz olsun: Boğaz'a karşı göreceğimiz güzel günleri konuşacağız” dedi.

Cuma Deren