Koronavirüs başta olmak üzere adeta felaketler yılı olarak geride bıraktığımız 2020’yi uğurlarken sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla 2021’e sessiz sedasız girdik.  Eski yılların aksine bu yıl yasaklanan kutlamalardan dolayı vatandaşlar yeni yıla evlerinde girerken, her yıl şarkı ve eğlence ile dolu Çanakkale Sokakları yılbaşı gecesinde sessizliğe büründü.

Koronavirüsün başladığı yer olarak bilinen Çin’in Wuhan kenti başta olmak üzere dünyanın bir çok ülkesinde maskesiz ve mesafesiz yeni yıl kutlamaları gerçekleştirildi.  Bir çok ülke de Koronavirüs vakalarının yeniden yükselişe geçmemesi için Yeni yılı sessiz kutlamayı tercih etti. Yılbaşından günler önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan ve 4 gün boyunca sokağa çıkma kısıtlamasının ilan edildiği yılbaşında Tüm Türkiye gibi Çanakkale’de sessizliğe büründü. Mekanların Kapalı olduğu yeni yıla vatandaşlar da evlerinde girmeyi tercih etti. Kısıtlamanın 4 günü boyunca evde kalan Çanakkaleliler yeni yıla da aileleri ile beraber girdiler.

Çanakkale’de, korona virüs salgınının yayılımını engellemek amacıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması sebebiyle cadde ve sokaklar boş kaldı. 31 Aralık Perşembe akşamı saat 21.00'den Pazartesi sabahı 05.00’e kadar uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasına Çanakkale halkı büyük oranda uydu. Polis ekipleri, kentin farklı noktalarında sabaha kadar denetimlerine devam etti. Özellikle Yılbaşı gecelerinde rengarenk olan ve insanların kalabalık kullandığı yerlerde adeta suskundu.  Sokağa çıkma kısıtlamasıyla birlikte kentin simgelerinin de aralarında olduğu Saat Kulesi, İskele Meydanı, kordon boyu, Kayserili Ahmetpaşa Caddesi ve Demircioğlu Caddesi gibi işlek cadde ve sokaklar sessizliğe büründü.

Vali İlhami Aktaş Yılbaşı Mesaisindeydi
Vali İlhami Aktaş,  yılbaşı akşamı görevi başında olan kamu ve kulluk kuvvetlerini ziyaret etti.  Vali Aktaş’ın yeni yılın ilk ziyareti Hastaneye oldu. Vali İlhami Aktaş, yılbaşında Mehmet Akif Ersoy Devlet Hastanesi ve ÇOMÜ Uygulama ve Araştırma Hastanesinin acil servislerini ziyaret etti. Hastanelerin acil ünitesinde tedavi gören hastalarla görüşüp sohbet eden Vali İlhami Aktaş, geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Özverili çalışmalarda bulunan hastane personellerinin de yeni yılını kutlayan Vali İlhami Aktaş, personele görevlerinde başarılar diledi.
Hastanelerinin ardından 112 Acil Çağrı Merkezi ve GAMER’i ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, çalışanların yeni yılını kutladı. Yapılan çalışmalarla ilgili bilgi alan Vali İlhami Aktaş, çalışanlarla bir süre görüşerek sohbet etti.  Vali İlhami Aktaş, çalışanlara görevlerinde başarılar diledi. Sonrasında Anafartalar Polis Merkezi Amirliği ve Kepez Polis Merkezi Amirliğini ziyaret eden Vali İlhami Aktaş, polis merkezlerinde görevli polis memurlarıyla bir araya gelerek polislerin Yeni Yılını kutladı. Görevli polis memurlarıyla bir süre sohbet eden Vali İlhami Aktaş,  çalışmalarında başarılar diledi. Vali Aktaş, asayişi sağlamak için yılbaşında görev yapan uygulama noktasını ziyaret etti.  Vali Aktaş  Opel Polis Uygulama Noktası, Tekzen Polis Uygulama Noktası,  Dardanos ve Güzelyalı Jandarma Uygulama Noktalarını ziyaret etti.  Görevli jandarma personellerinin Yeni Yılını kutlayarak yapılan uygulamalarla ilgili jandarma personellerinden bilgi alan Vali İlhami Aktaş, jandarma personellerine görevlerinde başarılar diledi.
 
Şerife Erdem