Çanakkale’nin marka ürünlerinden biri olan domates, yaz aylarında girdiği tezgahlardan son turfanla veda ediyor. Çanakkale’de kurulan halk pazarında çiftçilerin tezgahında yer alan son domatesler  6 TL’ye  satıldı.

Çanakkaleli üreticiler yaz ayları boyunca yetiştirdikleri sebze ve meyveleri  Salı, Cuma ve Pazar günleri kurulan pazarda vatandaşlara sunuyor. Havaların soğuması ile beraber Çanakkale’de yetiştirilen ürünler de yavaş yavaş tezgahlardan çekilirken, Son Turfan domates de pazarlara veda etti. Tüm Türkiye’de ‘Çanakkale Domatesi’  olarak bilinen, dalından taze toplanmış, Çanakkale’nin rüzgârıyla büyümüş tarla domatesinin müdavimi çok. Tarla domatesi Kasım ayı itibariyle son turfana girmişti.  Aralık ayına az bir zaman kala tarla domatesi tezgahlardan kalkarken  yine pahalandı. Sezonunda  1,5 liradan tezgaha giren domates,  6 lira ile 2020 senesini kapattı.

Çanakkale Domatesi İçin Son Hafta
Domates tezgahının sahibi Serhat Çakır tarla domatesinin son haftası olduğunun haberini vererek, “Şu an tarlada domatesin son zamanı, bundan sonra seralar çıkacağı için fiyatlar daha da yükselecek. Sera şu anda çıkıyor ama fiyatlar yüksek olduğundan Çanakkale’ye gelmiyor. Her taraf sera domatesi olacaktır” dedi.
 
Şerife Erdem