Deneyap Türkiye 2. faz çalışması kapsamında Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun, Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illerinde eğitim almaya hak kazanan Deneyap öğrencileri belirlendi.  Bin 248 öğrencinin başvurduğu eğitimler için 22 öğrenci Biga İlçesinden seçildi.

Ülkemizin gelişmesi ve her alanda bağımsızlığını güçlendirmesi hedefleri doğrultusunda, bilim ve teknolojide “Milli Teknoloji Hamlesi” olarak tanımlanabilecek bütüncül bir gelişime ihtiyaç vardır. Ülke ölçeğinde, topyekûn ve sürdürülebilir bir atılımın gerçekleştirilebilmesi ise toplumun bütün katmanlarının bu hedef doğrultusunda motivasyon kazanması ve bilim-teknoloji üretiminde yetkinliğe sahip bir insan kaynağının oluşturulmasına bağlıdır. Ülke gelişimine yüksek katkı sağlayabilecek yetenekli öğrencilerin ülke genelinde tespit edilmesi ve bu öğrencilerin gelişimleri için gerekli desteklerin sağlanması önem taşımaktadır. Gençlerin takım çalışması, yenilikçi düşünce, proje geliştirme odaklı eğitim programları ile daha üretken olmaları sağlanmalıdır. Deneyap Teknoloji Atölyesi projeleri yeterli fiziki imkânlar ve donanımlar sağlanarak, gençlerin bilim ve teknolojide yenilik üretebilen ve diğer insanları da bu doğrultuda etkileyebilen bireyler olmaları hedeflenmektedir. Bu hedefler doğrultusunda yapılan sınavlar sonuçlandı.

Deneyap Türkiye 2. faz çalışması kapsamında  Adıyaman, Afyonkarahisar, Ağrı, Antalya, Çanakkale, Çorum, Elazığ, Gaziantep, Isparta, Kahramanmaraş, Kastamonu, Malatya, Rize, Sakarya, Samsun,
Şanlıurfa, Tokat ve Yozgat illerinde eğitim almaya hak kazanan Deneyap öğrencileri belirlendi.  Bin 248 öğrencinin başvurduğu eğitimler için 22 öğrenci Biga İlçesinden seçildi.
Biga İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Bin 248 öğrenci arasında 22 öğrencinin atölyelerde eğitim almaya hak kazandığı belirtilerek “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülüğünde Gençlik ve Spor Bakanlığı, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın ortak çalışması sonucu  teknoloji üreten gençler yetiştirmek amacıyla başlatılan 'Deneyap Teknoloji Atölyeleri Sınav ve yerleştirme sonuçları açıklandı. Teknoloji üreten gençler yetiştirmek amacıyla başlatılan Deneyap Teknoloji Atölyeleri projesine ilçemiz okullarından 1.248 öğrenci katıldı. Yazılı ve uygulamalı sınavları başarıyla geçen 22 öğrencimiz, geleceğin teknoloji yıldızı olmak için eğitim almaya hak kazandı. Kazanan gençlerimizi tebrik ediyoruz” ifadelerine yer verildi.
 
İsmail Şen