TBMM eski Başkanlarından, Duayen siyasetçi ve Hukuk adamı Hüsamettin Cindoruk, Ege için çarpıcı açıklamalar yaptı. 
Türkiye’de bir dönem vekaleten Cumhurbaşkanlığı da yapan Cindoruk, İktidara tavsiyelerde bulundu.

Geçen yıl, Ayvalık Cunda Adası’ndaki yazlığında, VİTAMİN’ e özel,  Zincirbozan günlerini anlattığı röportajında,  Ege’de Türkiye’ yi savaşın eşiğine getiren Kardak krizi için; “Gereği neydi ise o yapıldı” diyerek önemli mesaj veren Cindoruk, son günlerin önemli başlığı için sözü; “Şimdi tam zamanı. Silahlanmaması gereken adalar silahlandı, silahlandırılan o adaların egemenlik hakkı artık Türkiye’de” demeye getirdi.  

VİTAMİN Haber Merkezi’ ne, Türk basınına yaptığı son değerlendirmesinin benzeri açıklamalarda bulunan Türk Siyasetinin ‘Cin Baba’ sı,  Milli Merkez Yönetimi adına konuştu.
Türkiye’nin, Lozan’da silahsız statüde kalmaları kaydıyla egemenliği Yunanistan’a verdiği adaların kendisine verilmesi için yeni politika belirlemesi gerektiğine inandığını söyleyen Cindoruk, çok net konuştu;
 “Türkiye, Yunanistan’a yönelik uyguladı ı politikalarda, ivedi değişiklik yapmalı”

“ATİNA’NIN YOL AÇTIĞI KRİZ, FIRSATA ÇEVRİLMELİ…!”
Meclis bakanlığı yanı sıra, bir dönem de vekâleten Cumhurbaşkanlığı yapan Türk siyaset kamuoyunun ‘Cin baba’ diye andığı duayen ismi Cindoruk, Dünyanın da yakından takip ettiği Türkiye-Yunanistan arasındaki gerilime dair ise şöyle dedi;
 “Atina’nın kışkırtma ve tahrikleri ile tırmanma eğilimi gösteren bu krizin fırsata çevrilmesi gerektiği kanaatindeyiz…”

---------------------------------------
CİNDORUK’TAN,  “FIRSAT BU FIRSAT..!”  ÇIKIŞI
 -------------------------------------

Dünya’ nın dikkat kesildiği ve gelişmelerine odaklandığı konuya, ‘Cin baba’  dan objektif bakışla, hayli net bir vurgu geldi.”12 Adalar için, fırsat bu fırsat..”
Dönemin iktidarı, Doğru Yol Partisi gibi, Demokrat Türkiye Partisi Genel Başkanlığı yanı sıra,  Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı ve milletvekilliği yapıp, bir dönem de vekâleten Cumhurbaşkanlığı görevini sütlenen, Türk siyasetinin ‘Cin baba’ lakaplı, duayen politikacısı, hukuk adamı Hüsamettin Cindoruk, adeta milyonlarca Türk vatandaşının Milliyetçilik duygularını kabarttı. Yunanistan’ ın Ege’deki tutumuna ilişkin, vatandaşların sosal medyadan paylaştıkları düşüncelerine tercüman oldu.
 
Yunanistan ile yaşanan gerilime ilişkin “Atina’nın kışkırtma ve tahrikleri ile tırmanma eğilimi gösteren bu krizin fırsata çevrilmesi gerektiği kanaatindeyiz” diyerek, hayli çarpıcı bir çıkışa imzasını atan Türk siaset kamuoyunun ‘Cin baba’ diye andığı duayen politikacı Hüsamettin Cindoruk, geçtiğimiz yıl VİTAMİN’e verdiği özel röportajında, Kardak kriznin yaşandığı yıllardan söz eder iken; “Gereği neydi ise o yapıldı” demiş, Kardak kayalıklarına Yunanistan bayrağının çekilip, dalgalandırılması ardından kamuoyunun zihnine kazınan, dönemin başbakanının  ettiği o sözleri tekrar etmişti; “O bayrak inecek, o Asker gidecek demiştik..”

90’ lar sonrası, yine Yunanistan’ ın kışkırtma ve tahrikkar tutumu ile Dünya kamuoyunun yeniden kulak kesildiği adrese dönüşen ve gün geçtikçe daha da gerilim eğilimi gösteren Ege’ deki gelişmelere yönelik, ulusal gazetelere yaptığı açıklamaların bir benzerini, VİTAMİN Haber Merkezine veren Cindoruk, Yaz tatilini geçirdiği Ayvalık Cunda adasındaki yazlığından, çarpıcı ifadelerle sesini yükseltti.
Milli Merkez Yönetimi adına konuştuğunun altını çizen, Politikacı ve Hukuk adamı Hüsamettin Cindoruk, Türkiye’nin Yunanistan’a yönelik uyguladığı politikalarda değişiklik yapması gerektiği görüşünü savunduklarını da vurguladı.

NET İFADELER, ÇARPICI ÖZLER..
“Milli Merkez olarak, Yunanistan ile yaşanmakta olan krizde devletimize ve Türk Silahlı Kuvvetleri’ne tam desteğimizi ifade ederken, Atina’nın kışkırtma ve tahrikleri ile tırmanma eğilimi gösteren bu krizin fırsata çevrilmesi gerektiği kanaatindeyiz. Fırsat bu fırsat”  diyerek, sözlerini sürdüren Türk siyaset kamuoyunun ‘cin baba’ lakabı ile andığı duayen siyasetçi Cindoruk;
“Şu detay çok önemli; Yunanistan Doğu Akdeniz’de kıyıdaş olmamasına rağmen, Türkiye ile böyle bir kriz çıkarıp, Meis Adası’na asker gönderecek derecede tırmandırdığına göre,  bizim de Yunanistan politikalarımızda ivedi bazı değişiklikler yapmamız son derece faydalı olacak”  görüşünü savundu.

SİLAHLANDIRMA HAMLELERİ İLE,  EGEMENLİKLERİ BİTTİ.. FIRSAT BU FIRSAT.. 
‘Cin baba’ Doğu Akdeniz’deki yaşananlara ve Yunanistan’ ın Meis adasını silanlandırmasına ilişkin konuşurken hyli çarpıcı ifadeler kullandı. Türkiye için bunun bir fırsat olduğunun altını çizdi.
Cindoruk; “Türkiye, Lozan Antlaşması’nda silahsız statüde kalmaları kaydıyla egemenliği Yunanistan’a verilmiş olan adalardaki silahlanmaya derhal son verilmediği takdirde, Silahlandırılan Meis başta, bu adaların tamamının Yunan egemenliğinde kalmasını tanımayacağını, dolayısıyla kendisine verilmesi gerektiğini ortaya koyan bir yeni politikaya yönelmelidir.
Egemenliği anlaşmalarla Yunanistan’a verilmemiş olan ve dolayısıyla Türkiye’ye ait olması gereken bütün adalar konusunda Atina’nın müzakereden kaçınması halinde kendisinin bu adalara el koyacağını açıklamalıdır.” der iken, sözü; “Gerektiği anda, tereddüt edilmeden hemen el koyacağım demeli” demeye getirdi.
Atina’ nın, Ege’deki bütün sorunları Türkiye ile doğrudan müzakere etmemekteki ısrarının da tahrik konusu bir başka anlama geldiğini savunan   Cindoruk; “Atina  bu tutumlarında ısrar edecekse, Türkiye’nin hak ve menfaatlarını korumak amacıyla harekete geçeceği ivedi ilan edilmelidir.

KIBRIS İÇİN DE,  ORTAK AÇIKLAMA …
Kıbrıs meselesinde ise Türkiye ile KKTC hemen ortak açıklama yaparak federasyon amaçlı görüşmelere son verildiği ve bundan sonraki çözüm parametresinin sadece iki bağımsız/egemen devlet olduğu ilan edilerek Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin adı Kıbrıs Türk Cumhuriyeti şeklinde değiştirilmelidir.” İfadelerini kullandı.
Türk siyasetinin duayen politikacısı Cindoruk’ un, altını önemle çizdiği br diğer konu için söyledikleri tam da şöyle geldi;
”Dogu Akdeniz ve oradaki faaliyetlerimiz.. Bölgede inşa edilmesi muhtemel doğalgaz boru hatlarının mutlaka Kıbrıs Türk Cumhuriyeti üzerinden geçirilmesine özen gösterilmelidir”

Erdem Sürek