Prof. Dr. Alper Şener Corona Virüs sürecinde “Önlemlerde güven duygusu ile ilk gevşemede bulaş oluyor” diyen Şener, “Hiç aklıma gelmedi demeyin ve lütfen bir süre daha hiç akıldan çıkmaması lazım. Maske, mesafe, hijyene dikkat edelim, kapalı ve kalabalık alandan uzak duralım”
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Alper Şener Corona Virüs sürecinde sahadan gözlemlerle vatandaşlara uyarılarda bulunmaya devam ediyor. Kalabalık alanların riskli olduğunu belirten Şener, “Kurallara uyarak, kalabalık ve kapalı alanlardan uzak duralım” dedi.
 
Şener, salgın tehlikesinin dürdüğüne dikkat çekerek, “Ummadığınız yerlerden bulaş için dikkat.  İş yeri servisleri, okullar açılınca okul servisleri, araç içleri, toplu taşıma araçları ile ev içinde düzenlenen günler ve ziyaretler, kapalı ve kalabalık çalışma alanları (özellikle fabrikalar), düğün, dernek ve toplantılar ile hastane veya sağlık tesislerinin bekleme salonları tehlikeli”diye konuştu.

İsmail ŞEN